Αβέβαιο το μέλλον του Magnussen στη Haas

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Η Formula 1 μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της, με τη διεξαγωγή πέντε Grand Prix μέχρι και τις 28 Ιουλίου, όταν και «πέφτει η αυλαία» για την καλοκαιρινή διακοπή. Παράλληλα οι δέκα ομάδες δουλεύουν στο παρασκήνιο για την επόμενη χρονιά και την συγκρότηση του καλύτερου δυνατού grid. 

Kevin Magnussen

Ένας από τους οδηγούς, του οποίου το μέλλον παραμένει αβέβαιο, είναι ο Kevin Magnussen. Ο Δανός περιμένει την απόφαση της Ηaas για τη συνέχιση της συνεργασίας τους.

«Μου είπαν ότι δεν βιάζονται και η αλήθεια είναι, ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε αυτό. Αυτή τη στιγμή η αγορά είναι πολύ ανοιχτή και τα κομμάτια του παζλ, θα αρχίζουν να μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους. Ελπίζουμε ότι όλοι πολύ σύντομα, θα τακτοποιήσουμε το μέλλον μας», ήταν η αρχική τοποθέτηση του 32χρονου οδηγού, που ρωτήθηκε στη συνέχεια, για το εάν έχει μιλήσει με άλλες ομάδες: «Νομίζω ότι όλοι μιλούν με όλους, για να ελέγξουν τι επιλογές έχουν. Πολύ σύντομα θα υπάρχουν νέα. Δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε για πολύ».

Ο Μagnussen κατηγορήθηκε φέτος, για πολλές λάθος αγωνιστικές επιλογές, κυρίως στα προκριματικά, που κόστισαν σημαντικά: «Ήταν δύσκολη χρονιά η φετινή. Πρέπει απλά να μη μένεις στο παρελθόν. Να προχωράς, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να ελπίζεις σε καλύτερες στιγμές. Κοιτώντας πίσω, είναι πολύ δύσκολο να δούμε, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά. Οπότε όλο αυτό δεν έχει κανένα νόημα».

Η Haas έχει «χάσει» για το 2025 τον Niko Hulkenberg που θα συνεχίσει στην Kick Sauber. Τα ονόματα των Oliver Bearman, Valtteri Bottas και Esteban Ocon «ακούγονται» για να στελεχώσουν την ομάδα.