Η Mercedes ήταν προετοιμασμένη για τη «φυγή» Hamilton

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

H 1η Φεβρουαρίου 2024, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Lewis Hamilton ανακοινώνει την αποχώρησή του από την Mercedes, με προορισμό τη Ferrari. Ο Βρετανός «ανοίγει» ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, θέλοντας με τη νέα του ομάδα να κατακτήσει έναν ακόμη τίτλο και να γίνει ο κορυφαίος οδηγός της Formula 1 με οκτώ παγκόσμια πρωταθλήματα.

LEWIS HAMILTON

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, James Allison, μίλησε στο podcast, «Beyond the Grid» της F1 και αναφέρθηκε σε κάτι, που πολλοί δεν γνώριζαν. Στην ύπαρξη ρήτρας, με την οποία ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής, μπορούσε να αποχωρήσει το 2025: «Όταν υπογράφαμε μαζί του συμβόλαιο τον Σεπτέμβριο του 2023, γνωρίζαμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Ήμασταν προετοιμασμένοι γι αυτό, διαφορετικά δεν θα το προσθέταμε ως οψιόν στο συμβόλαιο. Αυτό που μας εξέπληξε ήταν ο τρόπος με τον οποίο συνέβη. Αυτό ναι, ήταν κάτι, που δεν μπορούσαμε να υπολογίσουμε. Για το γεγονός όμως αυτό καθαυτό, δεν νομίζω ότι ήταν κάτι απρόβλεπτο. Τουλάχιστον εμείς είχαμε προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο»

Ο 56χρονος Βρετανός ρωτήθηκε για το τι κρατάει, από την μακρόχρονη συνεργασία με τον Hamilton: «Θα μου λείψουν οι μέρες, που μπορούσε να επιδεικνύει εκείνη την οδηγική μαγεία. Οι στιγμές ακόμη, που τοποθετούσε το αυτοκίνητο στο δρόμο με τέτοια ακρίβεια, που άφηνε όλους τους άλλους οδηγούς γύρω του χωρίς άλλη επιλογή, παρά να παραδίνονται σε αυτά που έκανε ο Lewis. Επίσης, η ικανότητά του να κάνει ένα σετ ελαστικών να αντέχει, ενώ έλεγε στον μηχανικό ακριβώς το αντίθετο. Θα κρατούσα όλες οι συγκινήσεις, που έφερε η συνεργασία μαζί του».

Ο Hamilton κατέκτησε έξι παγκόσμια πρωταθλήματα με την Mercedes (2014-2015-2017-2018-2019-2020).