Norris: «Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες τώρα»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Είναι σίγουρα μία από τις εκπλήξεις του 2024. O Lando Norris πέτυχε την παρθενική του νίκη στο Grand Prix του Μαϊάμι και τερμάτισε τρεις φορές δεύτερος, σε Κίνα, Εμίλια Ρομάνια και Καναδά αντίστοιχα. 

Lando Norris

Με τον αγώνα της Βαρκελώνης να είναι προ των πυλών, ο 25χρονος οδηγός της McLaren, δηλώνει έτοιμος για μία ακόμη «μάχη», με τον Max Verstappen: «Είναι πολύ σπάνιο να κάνει λάθη. Και κυρίως στις προκριματικές σειρές, είναι πολύ προσεκτικός. Αυτό είναι δεδομένο» εξηγεί ο 25χρονος οδηγός και προσθέτει: «Αλλά με περισσότερη πίεση, πότε δεν ξέρεις πώς αλλάζει αυτό. Και όσο πιέζεις, είναι πάντα πιο εύκολο να οδηγήσεις τον άλλον σε λάθος. Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες και δυνατότητες τώρα».

Ο Norris θεωρεί, ότι οι αποστάσεις μεταξύ των ομάδων έχουν «μικρύνει» και αυτό δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον ανταγωνισμό: «Τώρα και με την άνοδο της Mercedes στον Καναδά, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι βαθμοί μοιράζονται με μεγαλύτερη ευκολία και αυτό σίγουρα είναι θετικό. Αν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα μέσα στο Σαββατοκύριακο, αυτό σε οπλίζει με μεγάλη δύναμη. Κερδίζεις και σε αυτοπεποίθηση και σε βαθμολογική συγκομιδή για την ομάδα. Πρέπει να εφαρμόσουμε την στρατηγική μας σωστά και να κάνουμε τα μικρά πράγματα με τον κατάλληλο τρόπο. Όταν τα μονοθέσια είναι τόσο κοντά σε ρυθμό, αυτές οι μικρολεπτομέρειες κάνουν την διαφορά».

Ο Norris είναι τρίτος στην βαθμολογία των οδηγών με 131 βαθμούς, πίσω από Verstappen με 194 και Leclerc με 138.