GP Ισπανίας: Ο Hamilton στην κορυφή του FP2, πολύ κοντά οι Sainz και Norris

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Lewis Hamilton σημείωσε την ταχύτερη επίδοση όλων στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών της Βαρκελώνης, με το Top-5 να συμπληρώνεται από πέντε διαφορετικές ομάδες.

LEWIS HAMILTON

Η μέση γόμα σχεδόν μονοπώλησε στο ξεκίνημα του FP2, καθώς μόλις τέσσερις οδηγοί επέλεξαν τη σκληρή. Οι πρώτοι χρόνοι ανέδειξαν αρχικά τον Norris ως τον ταχύτερο της πίστας, πριν ο George Russell ανεβεί στην κορυφή.

Οι ομάδες πραγματοποίησαν προσομοίωση αγώνα για όλο το πρώτο 20λεπτο, πριν σταδιακά μπουν στη μαλακή γόμα, θέλοντας να δουν τους χρόνους τους με τα ελαστικά των κατατακτήριων δοκιμών.

Εκεί, την έκπληξη έκανε ο Lewis Hamilton που σημείωσε την ταχύτερη επίδοση, κλείνοντας το πρώτο μισάωρο της διαδικασίας στην κορυφή, με τους Sainz και Norris να ακολουθούν.

Οι οδηγοί συνέχισαν να σημειώνουν περάσματα με τη μαλακή γόμα, μέχρι που στα τελευταία 15 λεπτά, η μέση και η σκληρή γόμα αχνά επανέρχονταν.

Ωστόσο, οι ομάδες πειραματίστηκαν με τις ρυθμίζεις, το σετάρισμα και το φορτίο καυσίμου και η κατάταξη δεν άλλαξε σχεδόν καθόλου, με τον Hamilton στην 1η θέση και τους Sainz και Norris… χιλιοστά μακριά του.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στη Βαρκελώνη:

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - FP2