GP Ισπανίας: Κορυφαίος ο Norris στο FP1 – Πίσω του Verstappen και Sainz

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων στο FP1 της Βαρκελώνης ο Lando Norris, με τους Max Verstappen και Carlos Sainz να ολοκληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Lando Norris

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών υποδέχθηκε τους οδηγούς με λιακάδα, παρά τη βροχή της προηγούμενης ημέρας. Με τη σκληρή και τη μέση γόμα να επικρατεί στο πρώτο μισό της διαδικασίας, τα μονοθέσια ολοκλήρωσαν μερικούς ενδεικτικούς γύρους για να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δεδομένα.

Ο Oliver Bearman αντικατέστησε τον Nico Hulkenberg για το FP1, εν μέσω φημολογίας για την παρουσία του στην ομάδα ενόψει του 2025.

Οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing παραπονέθηκαν για την έλλειψη πρόσφυσης και προβλήματα με τον συμπλέκτη, όμως ο Max Verstappen κατάφερε να ανέβει στη 2η θέση της κατάταξης από νωρίς, με τη σκληρή γόμα και χρόνο 1:14.252.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου 30λεπτου, ξεκίνησε την εμφάνισή της η μαλακή γόμα που συνοδεύτηκε από μερικά γρήγορα περάσματα, ώσπου να σταθεροποιηθεί μετά από λίγα λεπτά η κατάταξη.

Στην κορυφή ανέβηκε αμέσως ο Lando Norris, με χρόνο 1:14.228, αφήνοντας πίσω του τον Ολλανδό πρωταθλητή κατά 24 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο ένας εκ των δύο τοπικών ηρώων, Carlos Sainz, συμπλήρωσε την ταχύτερη τριάδα της περιόδου.

Μία κόκκινη σημαία διέκοψε για λίγα λεπτά τη δράση στην πίστα της Καταλονίας, όταν ένα άτσαλο πέρασμα του Fernando Alonso από τα κερμπ έσπασε ένα κομμάτι από την μπροστινή πτέρυγα της Aston Martin.

Συνολικά, η διαδικασία κύλησε ομαλά, με τον καλό καιρό να επιτρέπει στους οδηγούς να ολοκληρώνουν πολλούς χρονομετρημένους γύρους παρά την κίνηση σε ορισμένα σημεία της πίστας.

Η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Norris, Verstappen, Sainz, Russell, Perez, Piastri, Hamilton, Ocon, Alonso, Albon, Leclerc, Bottas, Gasly, Stroll, Ricciardo, Guanyu, Magnussen, Sargeant, Bearman και Tsunoda.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ - FP1