Τι θα γίνει με τις μονάδες ισχύος της Alpine;

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Pierre Gasly γνωστοποίησε τις σκέψεις του σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τους κινητήρες με τους οποίους θα εξοπλίζεται η Alpine το 2026.

ALPINE

Πρόσφατα, έγινε γνωστό ότι η ομάδα του ομίλου Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει το πρόγραμμα παραγωγής μονάδων ισχύος στη Γαλλία και από το 2026 να γίνει πελατειακή ομάδα κάποιου άλλου κατασκευαστή.

Ως γνωστόν, οι μονάδες ισχύος της Renault χάνουν σε ισχύ συγκριτικά με τον ανταγωνισμό. Ενόσω οι προετοιμασίες των νέων υβριδικών συνόλων συνεχίζονται, οι ιθύνοντες της εταιρείας αναλογίζονται μήπως είναι καλύτερα να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στο Viry-Chatillon, για να μειωθεί το κόστος.

Έτσι, η Alpine F1 θα μπορούσε δυνητικά να κλείσει συνεργασία με την Mercedes-AMG που λέγεται ότι βρίσκεται μπροστά στην εξέλιξη του νέου της υβριδικού συστήματος.

Ο Gasly ρωτήθηκε σχετικά με το παραπάνω ζήτημα και τόνισε ότι η ομάδα του θα εξετάσει όλες τις επιλογές της. Αναλυτικά, ο Γάλλος δήλωσε:

«Ως ομάδα, είναι σημαντικό να εξετάζουμε όλες τις επιλογές μας και μετά να αποφασίζουμε ποια είναι η καλύτερη από άποψη απόδοσης.

«Οι στόχοι της ομάδας είναι ξεκάθαροι. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παλεύουμε για την κορυφή.

«Οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ ανοιχτές με την ομάδα, οπότε εμπιστεύομαι ότι η απόφαση των ιθύνοντων και δεν ανησυχώ καθόλου για το θέμα» τόνισε ο 28χρονος οδηγός της Alpine.