Η δράση επιστρέφει στην Καταλονία!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Μετά από το υπερατλαντικό ταξίδι στον Καναδά, η Formula 1 επιστρέφει στην Ευρώπη για ένα τριήμερο γεμάτο δράση! Formula 1, Formula 2, Formula 3 και F1 Academy συναντιούνται στην Καταλονία για να προσφέρουν το απόλυτο αγωνιστικό υπερθέαμα.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ο 10ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στην κλασσική πλέον πίστα της Βαρκελώνης-Καταλονίας. Με μήκος 4.657 μέτρα, 14 στροφές και 2 ζώνες DRS, πρόκειται για μία διαδρομή γνώριμη στους οδηγούς, καθώς εκεί έχουν διεξαχθεί δοκιμές εξέλιξης για πολλά χρόνια.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Η Ισπανία ετοιμάζεται να υποδεχθεί το 54ο Grand Prix στην ιστορία της, ενώ η συγκεκριμένη πίστα φιλοξενεί αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1991.

Οι Lewis Hamilton και Michael Schumacher είναι οι δύο οδηγοί με τις περισσότερες νίκες επί καταλανικού εδάφους, με 6 έκαστος. Στις ομάδες, η Ferrari είναι εκείνη με το αντίστοιχο ρεκόρ, έχοντας ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου 12 φορές.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ως προς τις pole positions, ο Michael Schumacher έχει εκκινήσει τις περισσότερες φορές (7) από την πρώτη θέση στην Ισπανία, ενώ η Ferrari είναι η ομάδα με το αντίστοιχο ρεκόρ, με 14 pole.

Η Ισπανία φέτος ετοιμάζεται για άλλη μία χρονιά να υποδεχθεί δύο τοπικούς ήρωες. Ο λόγος, φυσικά, για τους Fernando Alonso και Carlos Sainz. Ο πρώτος, μάλιστα, έχει κερδίσει δύο φορές τον αγώνα της πατρίδας του: το 2006 και το 2013. Το 2013 ήταν, επίσης, η τελευταία νίκη του Ισπανού στη Formula 1 μέχρι και σήμερα. Ο Μαδριλένος οδηγός της Ferrari, ωστόσο, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει εντός έδρας.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Ως προς τις βαθμολογίες, ο Max Verstappen παραμένει στην κορυφή του πρωταθλήματος οδηγών, με τη μάχη για τη δεύτερη θέση να έχει πάρει «φωτιά». Ο Charles Leclerc βρίσκεται προς ώρας στη 2η θέση με 138 βαθμούς, ενώ ο Lando Norris βρίσκεται πίσω του σε απόσταση «βολής» και με διαφορά 7 βαθμών. Όσο για την 4η θέση, μόλις ένας βαθμός χωρίζει τους Carlos Sainz και Sergio Perez.

GP ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Στους κατασκευαστές, η Ferrari φαίνεται να «κλείνει» τη διαφορά από την πρωτοπόρο Red Bull Racing, με τη μεταξύ τους διαφορά να έγκειται στους 49 βαθμούς. Στην 7η θέση, η Haas έχει εκμεταλλευτεί την εσωτερική ένταση που επικρατεί στην Alpine και βρίσκεται μπροστά από τη γαλλική ομάδα κατά 2 βαθμούς.

Όλη η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+!