Aston Martin: Κρυφή συνάντηση με τον Newey στο Σίλβερστον

×

Γιώργος Ανανίδας

Η ομάδα του Lawrence Stroll ενισχύει τις προσπάθειες απόκτησης του Adrian Newey, με τον τελευταίο να εμφανίζεται πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του Σίλβερστον.

Adrian Newey

Η μάχη για την απόκτηση του μεγαλύτερου σχεδιαστή στην ιστορία της Formula 1 συνεχίζεται. Έπειτα από σωρεία πληροφοριών που ήθελε τον Newey να βρίσκεται κοντά στη Ferrari, υπάρχει ανατροπή δεδομένων.

Ο Βρετανός φέρεται να πραγματοποίησε πρόσφατα επίσκεψη στο Σίλβερστον όπου βρίσκονται τα κεντρικά της Aston Martin F1.

Η βρετανική ομάδα ενδιαφέρεται έντονα από καιρό για τον 65χρονο σχεδιαστή, ο οποίος τον περασμένο Μάρτιο έλαβε από τον Lawrence Stroll πλουσιοπάροχη πρόταση.

Με τον Newey προς το παρόν αναποφάσιστο, η Aston Martin ενέτεινε την προσπάθεια απόκτησής του, προσκαλώντας τον στις εγκαταστάσεις της στο Σίλβερστον, για να δει πως διαμορφώνεται η νέα τάξη πραγμάτων στο εργοστάσιο, μετά τις επενδύσεις.

Λέγεται μάλιστα, ότι ζητήθηκε από τους υπαλλήλους του εργοστασίου να απουσιάζουν την ώρα προσέλευσης του Newey, για να μη διαρρεύσει η μυστική συνάντηση στον Τύπο.

Όλα αυτά, την ώρα που ο 65χρονος Βρετανός φέρεται να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον τόσο της Mercedes, όσο και της McLaren. Μέχρι και η Williams αναφέρθηκε έντονα ως διεκδικήτρια της υπογραφής του, αλλά δεν υπάρχει η ίδια «φασαρία» γύρω από τα παραπάνω μέτωπα.

Η μετακίνηση του Adrian Newey στο Σίλβερστον, αντικειμενικά μοιάζει λογική. Χωρίς καν να μετακομίσει, θα αλλάξει περιβάλλον, πηγαίνοντας σε μία ομάδα που στοχεύει ψηλά (ειδικά από το 2026 με κατασκευαστή τη Honda), έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Fernando Alonso που όπως έχει δηλώσει ανοιχτά, τόσο πολύ θέλει.

Επιπλέον, θα έβρισκε τον παλιό του συνεργάτη, Dan Fallows που με επιτυχία συνεργάστηκαν στη Red Bull Racing επί σειρά ετών.

Με κυριολεκτικά τις μισές ομάδες του grid στα… πόδια του, τι θα αποφασίσει ο Adrian Newey;