NASCAR Cup: Στα playoff και ο πρωταθλητής Blaney, κυρίαρχος στην Iowa

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Ryan Blaney πήρε στην Iowa Speedway την πολυαναμενόμενη πρώτη νίκη του στη σεζόν, εξασφαλίζοντας τη θέση του στα playoff.

NASCAR Cup: Στα playoff και ο πρωταθλητής Blaney, κυρίαρχος στην Iowa 370

Ο πρώτος αγώνας του NASCAR Cup Series στην Iowa κατακτήθηκε από τον τρέχων πρωταθλητή ο οποίος κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του (πρωτοπόρος για 201 γύρους από τους 350) και με αρωγό τη στρατηγική της Penske έφερε τη #12 Ford Mustang πρώτη στην καρό σημαία.

Κατά το τελευταίο caution -από τα 8 συνολικά- ο Blaney μπήκε πρώτος για pit stop και άλλαξε μόλις δύο ελαστικά (τα δεξιά), βγαίνοντας έτσι από το pit road ως πρωτοπόρος. Από εκεί και έπειτα, με έναν γρήγορο και σταθερό ρυθμό, δεν απειλήθηκε επί της ουσίας ποτέ.

NASCAR Cup: Στα playoff και ο πρωταθλητής Blaney, κυρίαρχος στην Iowa

Οι William Byron και Chase Elliot από την άλλη, που συμπλήρωσαν το βάθρο, άλλαξαν και στους τέσσερις τροχούς λάστιχα κατά την τελευταία τους στάση. Εν τέλει, ο Byron ουδέποτε μπόρεσε να απειλήσει τον Blaney και έμεινε 7 ολόκληρα δέκατα πίσω του στον τερματισμό.

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώθηκε από τους Christopher Bell και Ricky Stenhouse Jr. ενώ το Top-10 από τους Joey Logano, Josh Berry, Alex Bowman, Daniel Suarez και Brad Keselowski.

NASCAR Cup: Στα playoff και ο πρωταθλητής Blaney, κυρίαρχος στην Iowa

Αναφορικά με τα δύο πρώτα Stage, ο Blaney κατέκτησε το πρώτο προσπερνώντας εντυπωσιακά τον Kyle Larson, εννέα γύρους πριν το τέλος. Η μόλις δεύτερη νίκη του σε Stage φέτος.

Στο δεύτερο, ο Larson δεν είχε αντίπαλο, καθώς από 34ος που βρισκόταν μετά το pit-stop που έκανε νωρίς, σκαρφάλωσε εντυπωσιακά μέχρι την κορυφή και άφησε τον Josh Berry πίσω του για 1,7 δευτερόλεπτα.

Δυστυχώς, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον πιο φορμαρισμένο οδηγό του grid, διότι ο Daniel Suarez έπεσε πάνω του λίγο μετά το ξεκίνημα του τελικού Stage και του προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές. Ειδάλλως, το πιθανότερο είναι να είχαμε μάχη μέχρι τελικής πτώσης ανάμεσα σε Larson και Blaney.

Ο επόμενος αγώνας του NASCAR Cup Series λαμβάνει χώρα στο New Hamphsire την ερχόμενη Κυριακή (23/6), στις 21:30.