NASCAR Cup: Για πρώτη φορά στην «Αμερικανική Ενδοχώρα»

×

Γιώργος Ανανίδας

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το NASCAR Cup Series περνάει από την Αϊόβα, όπου οι οδηγοί καλούνται να ολοκληρώσουν 350 γύρους στη σύντομή πίστα των 0,87 μιλίων.

 Nascar

Η Iowa Seedway υπάρχει από το 2006 και έκτοτε φιλοξενεί σταθερά αγώνες από διάφορες κατηγορίες του αμερικανικού motorsport, όπως NASCAR Xfinity Series και IndyCar. Το 2024, είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι του Cup Series.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι περισσότεροι οδηγοί της κορυφαίας κατηγορίας αγώνων των ΗΠΑ δεν γνωρίζουν καλά ούτε την πίστα ούτε την πρόσφυση που διαθέτει. Πρόσφατα μάλιστα, στρώθηκε σε ορισμένα σημεία νέο οδόστρωμα.

Από όλα αυτά εξαιρείται ο Christopher Bell που πραγματοποίησε εκεί δοκιμές ελαστικών της Goodyar δύο μέρες μετά τα 600 μίλια του Charlotte. Επίσης, κέρδισε στην Αϊόβα το 2018 και το 2019 τρέχοντας τότε στο Xfinity Series.

Βέβαια, και οι Kyle Larson και Brad Keselowski συμμετείχαν σε εκείνες τις δοκιμές και ως σαφώς πιο έμπειροι έχουν μία ιδέα του τι συμβαίνει στο σιρκουί με τις τέσσερις κεκλιμένες στροφές (12-14 μοίρες κλίση).

Και οι τρεις προαναφερθέντες έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στα playoff, έχοντας κερδίσει από τουλάχιστον έναν αγώνα. Αντίθετα, ο κλοιός σφίγγει για μεγάλα ονόματα όπως οι Kyle Busch, Joey Logano και Ryan Blaney που ακόμα ψάχνουν την παρθενική τους για το 2024.

Nascar

Μόλις επτά θέσεις απομένουν για να κλείσει η 16άδα που θα μπει στην τελική φάση του πρωταθλήματος και μαζί με τον αγώνα της Κυριακής στην «Αμερικανική Ενδοχώρα», μόνο 10 ευκαιρίες απομένουν.

Ο αγώνας Iowa Corn 350 Powered by Ethanol διεξάγεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/6) στις 02:00, σε αποκλειστική μετάδοση από το ΑΝΤ1+.