Mercedes-AMG: Στοχεύει από φέτος να βρίσκεται σταθερά μπροστά

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG αποκάλυψε ότι η ομάδα θέλει να κάνει την W15 απόλυτα ανταγωνιστική, από φέτος κιόλας.

James Allison

Έχοντας διανύσει το πιο κερδοφόρο και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν, η ομάδα του Μπράκλεϊ έχει αρχίσει ήδη να εξετάζει το επόμενό της βήμα.

Το οποίο δεν είναι άλλο από το να επεκταθούν οι δυνατότητες της W15. Διότι στο Μόντρεαλ, όπως παραδέχθηκαν οι άνθρωποι της Mercedes, ευνοήθηκε από το νέο οδόστρωμα της πίστας «Gilles Villeneuve».

Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε αυτό διαδραμάτισαν και οι αναβαθμίσεις που έχουν μπει στο μονοθέσιο από το Μονακό. Τώρα, η γερμανική ομάδα θέλει να συνεχίσει τη θετική πορεία με νέα μέρη τα οποία θα κάνουν την W15 ακόμα πιο σταθερή και απόλυτα ανταγωνιστική.

Τουλάχιστον αυτό αποκάλυψε ο James Allison που είπε αναλυτικά:

«Οι αλλαγές στις οποίες έχουμε προχωρήσει, έχουν κάνει το μονοθέσιο καλύτερο, κάτι που θα φανεί σε κάθε πίστα που θα πάμε.

«Τα χαρακτηριστικά της πίστας του Μόντρεαλ το έκαναν να φαίνεται πιο γρήγορο από όσα μπορούμε να περιμένουμε στους επόμενους αγώνες.

«Στη Βαρκελώνη, πιστεύω ότι επίσης θα είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά όχι στις κορυφαίες θέσεις, καθότι οι επόμενες πίστες δοκιμάζουν εκτενώς τις δυνατότηες κάθε μονοθεσίου. Ζεστή άσφαλτος και ανοιχτές, γρήγορες καμπές.

«Ωστόσο, γνωρίζω τι έρχεται μετά και γνωρίζω τι σχέδια έχουμε για να βελτιώσουμε κι άλλο το μονοθέσιο. Η μεγάλη μας πρόκληση είναι να φέρνουμε συνεχώς αναβαθμίσεις, ταχύτερα από τον ανταγωνισμό και έτσι θα μπορέσουμε με πολλή προσπάθεια να φτάσουμε στις πρώτες θέσεις.

«Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε το μονοθέσιο να μπορεί να αποδίδει όπως στο Μόντρεαλ ή και καλύτερα σε κάθε πίστα στην οποία θα βρεθούμε» ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG.