Έκπλητος ο Piastri από την δυναμική της Mercedes

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Τα παρεπόμενα του συναρπαστικού αγώνα στον Καναδά δεν έχουν «σβήσει» ακόμη. Και ένα από τα γεγονότα που συζητήθηκαν έντονα, ήταν η εντυπωσιακή άνοδος της Mercedes, που με Russell-Hamilton ανέβηκε στο 3-4. «Θύμα» των Βρετανών ήταν ο Oscar Piastri, που παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε, δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Oscar Piastri

«Ήταν ένα πολύ δυνατό Σαββατοκύριακο γι αυτούς. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν κάτι εντελώς απροσδόκητο. Και στο Μονακό σε ορισμένα σημεία, έδειξαν την δυναμική που έχουν αποκτήσει. Αλλά τώρα ήταν ακόμη πιο αποφασιστικοί», ήταν το αρχικό σχόλιο του Piastri. Και συνέχισε: «Κατάφεραν να θερμάνουν καλά τα ελαστικά. Το ότι ήταν γρήγοροι, δεν είναι είδηση. Το πόσο γρήγοροι ήταν, ναι, αυτό αποτελεί και είδηση και έκπληξη για όλους μας».

O 23χρονος Αυστραλός σχολίασε και το τελευταίο «κομμάτι» της διαδρομής, όταν κρίθηκαν όλα: «Θα ήταν απίστευτα δύσκολο να τους κρατήσω πίσω μέχρι το τέλος. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να μείνω μπροστά, αλλά δεν τα κατάφερα. Στα νέα ελαστικά ήταν σαφώς πιο γρήγοροι από όλους. Βρέθηκα πολύ κοντά στο βάθρο. Αλλά στο τέλος κατάλαβα, ότι η Mercedes δεν μπορούσε με τίποτα να ανακοπεί».

Οι ειδήμονες λένε, ότι η νέα μπροστινή πτέρυγα της Mercedes, που «εμφανίστηκε» αρχικά στο Μονακό, είναι το «κλειδί» της επιτυχίας. Και αποδείχθηκε δύο εβδομάδες αργότερα στον Καναδά. Όταν και εμφανίστηκε το πλήρες δυναμικό της.