Verstappen: «Ήταν ένας τρελός αγώνας»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Εμφανώς ικανοποιημένος από την πρωτιά, ο Max Verstappen δήλωσε: «Ήταν ένας αρκετά τρελός αγώνας. Πολλά πράγματα συνέβαιναν και έπρεπε να είμαστε σε συνεχή επαφή με την ομάδα. Ως κάτι τέτοιο, ως ομάδα δηλαδή, λειτουργήσαμε εξαιρετικά σήμερα. Μείναμε ήρεμοι και κάναμε pit την κατάλληλη στιγμή. Φυσικά το αυτοκίνητο ασφαλείας λειτούργησε καλά για μας. Ακόμη και μετά από αυτό, διαχειριστήκαμε τα κενά πολύ όμορφα. Μου άρεσε ο αγώνας. Ήταν πολύ διασκεδαστικός. Αυτού του είδους τους αγώνες, τους χρειάζεσαι μία στο τόσο. Έχουμε ακόμη πράγματα να βελτιώσουμε και να εξελίξουμε».

Max Verstappen

Ο Lando Norris περιέγραψε γλαφυρά τις συνθήκες του αγώνα: «Επικράτησε χάος. Ήταν ένας αγώνας γεμάτος γεγονότα. Έκανα ένα καλό αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Είχα εκπληκτικό ρυθμό. Το αυτοκίνητο ασφαλείας με βοήθησε να επιστρέψω, όπως και στο Mαϊάμι. Προσωπικά πιστεύω ότι έκανα τέλειο αγώνα. Ήμουν λίγο άτυχος, αλλά αυτά συμβαίνουν. Ήταν πολύ διασκεδαστικό. Αυτές οι συνθήκες είναι τόσο αγχωτικές μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και πολύ ευχάριστες ταυτόχρονα. Ο Verstappen ήταν εξαιρετικός. Του αξίζει fair play. Οδήγησε έναν αγώνα χωρίς λάθη. Είμαι χαρούμενος με την δεύτερη θέση. Βαθμοί για την ομάδα και ένα καλό Σαββατοκύριακο για μας».

Στο βάθρο ως τρίτος ανέβηκε και ο George Russell, που λίγο μετά τον αγώνα δήλωσε: «Κάναμε κάποια λάθη εκεί έξω, πιέζοντας στο όριο. Πληρώσαμε το τίμημα γι αυτό, αλλά παρόλα αυτά είχαμε το πρώτο βάθρο της χρονιάς. Είχαμε τον ρυθμό, αλλά ο Max ήταν πολύ γρήγορος. Ήμασταν ξεχωριστοί στο μεσαίο κομμάτι του αγώνα. Το λάθος με τον Oscar μας κόστισε τουλάχιστον την δεύτερη θέση. Αν συνέβαινε αυτό, θα πολεμούσαμε τον Verstappen για την πρωτιά. Ήταν δυνατός αγώνας με τον Piastri. Σκληρός και δίκαιος αγώνας. Είναι δύσκολο, όταν υπάρχει μόνο μία στενή γραμμή».