Ποινή τριών θέσεων στον Perez ενόψει Βαρκελώνης

×

Μαρία Ανδρεάδη

Στον 53ο γύρο του αγώνα στον Καναδά, ο Sergio Perez πάτησε σε ένα σημείο του οδοστρώματος που ήταν ακόμη βρεγμένο στη στροφή 6, χάνοντας τον έλεγχο και καταλήγοντας στις μπαριέρες.

Με σπασμένη πίσω πτέρυγα, ο Μεξικανός κατάφερε να επιστρέψει στο γκαράζ της Red Bull Racing για να εγκαταλείψει τον αγώνα του από εκεί. Κατά την πορεία του εκεί, άφησε εντός πίστας μερικά θραύσματα που έθεσαν σε κίνδυνο τον αγώνα των υπολοίπων οδηγών.

SERGIO PEREZ

Έτσι, οι αγωνοδίκες έκριναν ότι η ομάδα δεν τήρησε τους κανονισμούς κι ότι άφησαν τον Perez να κυκλοφορεί στην πίστα σε «μη ασφαλή κατάσταση».

Για αυτό μετά το τέλος του αγώνα, αποφασίστηκε να δοθεί στον Μεξικανό ποινή τριών θέσεων ενόψει του ισπανικού Grand Prix, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη. Η αυστριακή ομάδα, επιπλέον, έλαβε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ.

Αργότερα, έγινε γνωστό πως η Red Bull Racing ζήτησε από τον «τραυματισμένο» οδηγό της να επιστρέψει στα πιτ για να αποφευχθεί ένα αυτοκίνητο ασφαλείας, που θα καθιστούσε ευάλωτο τον πρωτοπόρο Max Verstappen.