Charles Leclerc: «Ούτως ή άλλως θα μέναμε εκτός βαθμών»

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ο Charles Leclerc έπεσε θύμα μίας καταστροφικής στρατηγικής, που οδήγησε σε σωρεία λαθών στον αγώνα του Καναδά. Από τον θρίαμβο στο Μονακό, κατέληξε σε μία… εθελοντική εγκατάλειψη, έχοντας «πέσει» μέχρι την τελευταία θέση.

CHARLES LECLERC

Όλα ξεκίνησαν στον 25ο γύρο, όταν το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στην πίστα και ο οδηγός της Ferrari κλήθηκε για να κάνει την αλλαγή του. Η ιταλική ομάδα επέλεξε ένα σετ σκληρής γόμας, ενώ το οδόστρωμα ήταν ακόμα νωπό. Ο νέος μηχανικός αγώνα απλώς τον συμβούλεψε «να μείνει εντός πίστας», όμως ο Μονεγάσκος επέστρεψε για ενδιάμεσα ελαστικά στον επόμενο γύρο.

Μέχρι τότε, ο ίδιος είχε «πέσει» μέχρι την τελευταία θέση και ζήτησε να εγκαταλείψει από τον αγώνα, ώστε να προφυλάξουν τον κινητήρα της SF-24. Αργότερα ακολούθησε και η σύγκρουση του Carlos Sainz με τον Alex Albon, για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε ένα ήδη δύσκολο τριήμερο για τους «κόκκινους».

Παρόλα αυτά, ο Leclerc «έριξε» το μεγαλύτερο βάρος σε πρόβλημα στον κινητήρα παρά στις λάθος επιλογές της ομάδας. «Το πρόβλημα με τον κινητήρα μας στοίχισε τα πάντα,» δήλωσε απογοητευμένος.

«Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να κάνουμε μία προσπάθεια με τα σλικ ελαστικά, ενώ ξέραμε ότι ήταν πιο πιθανό να μη λειτουργήσουν. Ούτως ή άλλως, με το πρόβλημα στον κινητήρα, θα μέναμε εκτός βαθμών,» παραδέχθηκε.