NASCAR Cup: Νικητής ο Larson στη Sonoma χάριν στρατηγικής

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Kyle Larson εκμεταλλεύτηκε με την ομάδα του στο έπακρον τα caution που προκλήθηκαν στο road course του Sonoma Raceway και κατέκτησε την τρίτη νίκη του για το 2024. 

SONOMA NASCAR

Στον συναρπαστικό αγώνα της Sonoma, η στρατηγική και τα pit stop έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο λόγω των πολλών ατυχημάτων και των επτά caution που βγήκαν μόλις στους πρώτους 41 γύρους. 

Ο επικεφαλής αγώνα του Larson, Cliff Daniels έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού κράτησε τον οδηγό του στην πίστα στο τελικό Stage όσο το δυνατόν περισσότερο. Γεγονός που σήμαινε, πως όταν ο πρωταθλητής του 2021 βγήκε στην πίστα, ήταν 8ος και είχε φρέσκα ελαστικά. 

Έτσι, ο Larson σκαρφάλωσε στο grid, κατακτώντας την πρωτιά με 8 γύρους να απομένουν. Από εκεί και έπειτα, «πέταξε» μέχρι την καρό σημαία αφήνοντας τον Michael McDowell πάνω από 4,2 δευτερόλεπτα πίσω. 

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Larson στον τόπο καταγωγής του, ενώ πια μετράει 20 νίκες με τη Hendrick Motorsports. 

SONOMA NASCAR

Μεγάλη απογοήτευση για τον περσινό νικητή της Sonoma, Martin Truex που παρότι πήγαινε για τη 2η θέση, έμεινε από καύσιμο στον τελευταίο γύρο, τερματίζοντας 27ος. 

Ο Buescher ακολούθησε στην 3η θέση, με τους Chase Elliot και Ross Chastain να συμπληρώνουν το Top-5. Αντίστοιχα, η κορυφαία δεκάδα συντελέστηκε από τους A.J. Allmendinger, Ryan Blaney, Tyler Reddick, Christopher Bell και Todd Gilliland. 

SONOMA NASCAR

Αναφορικά με τα δύο Stage, ο Tyler Reddick πήρε το πρώτο έχοντας πρότινος κάνει την επιλογή να μη μπει για pit-stop, εν αντιθέσει με τον ανταγωνισμό. Μεγάλος άτυχος ήταν ο  Denny Hamlin, αφού ο κινητήρας της Toyota έμεινε και εκείνος εγκατέλειψε. 

Το δεύτερο Stage κατακτήθηκε από τον Chris Buescher που πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή του νίκη σε Stage. 

SONOMA NASCAR

Ο 17ος αγώνας του NASCAR Cup Series διεξάγεται στην Iowa Speedway, τα ξημερώματα (02:00) της επόμενης Δευτέρας (17/6).