GP Καναδά: Εντυπωσιακή η Mercedes στο FP3, με πρώτο τον Hamilton

×

Γιώργος Ανανίδας

Άκρως απρόβλεπτες αναμένονται οι κατατακτήριες δοκιμές βάσει όσων είδαμε στο τρίτο μέρος των ελεύθερων του Καναδά, με τον Lewis Hamilton να σημειώνει το ταχύτερο πέρασμα.

Lewis Hamilton

Για πρώτη φορά αυτό το διήμερο, η πίστα «Gilles Villeneuve» ήταν ηλιόλουστη και το FP3 φιλοξένησε πολλούς γύρους και γρήγορα περάσματα.

Οι πρώτοι γύροι είδαν τη μέση γόμα να κυριαρχεί στην πίστα, μιας και θα είναι εκείνη με την οποία θα εκκινήσει την Κυριακή το μεγαλύτερο μέρος του grid.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, αφού ο Zhou έχασε τον έλεγχο της C44 στη στροφή 1 και βγήκε εκτός, προκαλώντας για λίγα λεπτά τη διακοπή της διαδικασίας.

Στα πρώτα γρήγορα περάσματα με την επανεκκίνηση, ο Alonso εντυπωσίασε σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση και μάλιστα με τη σκληρή γόμα, την ώρα που η Ferrari εμφανώς ζοριζόταν.

Η συνέχεια ήταν σχετικά φυσιολογική, με τους οδηγούς να παλεύουν για πρόσφυση σε σχεδόν κάθε σημείο της πίστας. Μεταξύ άλλων, υπήρξαν και μερικά… φιλιά με τον περίφημο «Τοίχο των Πρωταθλητών».

Από όταν μπήκε η μαλακή γόμα, το ενδιαφέρον εκτοξεύθηκε. Η Mercedes εντυπωσίασε άπαντες με τις επιδόσεις της και τελικά, μέχρι το τέλος της διαδικασίας μονοπώλησε στις πρώτες θέσεις.

Ο μόνος που αμφισβήτησε τους χρόνους της ήταν ο Verstappen, την ώρα που Ferrari και McLaren έμοιαζαν στο… πουθενά.

Εν τέλει, ο Hamilton ήταν εκείνος που ανέβηκε στην κορυφή στα τελευταία γρήγορα περάσματα, με τον Ολλανδό πρωταθλητή να ακολουθεί και τον Russell στην 3η θέση.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στον Καναδά:

GP ΚΑΝΑΔΑ - FP3