NASCAR Cup: 350 απαιτητικά μίλια στο Sonoma Raceway

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο αγώνας Toyota/Save Mart 350 αποτελεί τον 16ο της regular season στο NASCAR Cup Series, σε ένα σιρκουί που είναι μακρύ, τεχνικό και άκρως απαιτητικό.

NASCAR

Το δεύτερο road course event της χρονιάς είναι γεγονός και αυτή τη φορά ονομάζεται Sonoma Raceway. Τοποθετείται στη Βόρεια Καλιφόρνια και πρόκειται να δώσει μία γερή πρόκληση σε όσους ακόμα προσπαθούν να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στα playoff.

Την περασμένη Κυριακή (2/6) στο Ιλινόι, ο Austin Cindric πήρε μία απροσδόκητη νίκη, αφού ο teammate του Ryan Blaney έμεινε από καύσιμο έναν γύρο πριν το τέλος.

NASCAR

Έτσι, ο Cindric έχει προστεθεί στους προκριθέντες των playoff, ενώ αντιθέτως, ο πρωταθλητής του 2023 ακόμα ψάχνει την παρθενική του νίκη στη χρονιά. Σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται και ο έτερος οδηγός της Penske και δις πρωταθλητής Joey Logano.

Αμφότεροι έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ικανοί σε πίστες road course, επομένως οι προσδοκίες θα είναι υψηλές και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ίσως είναι η ευκαιρία τους.

Ωστόσο, τελευταίος νικητής στη Sonoma είναι ο Martin Truex που αν και είναι από τους πιο σταθερούς οδηγούς φέτος, επίσης το 2024  δεν έχει πάρει την καρό σημαία σε αγώνα.

NASCAR

Καθώς οι οδηγοί παίρνουν εκκίνηση στην περίφημη πίστα της Sonoma, 9 εξ αυτών βρίσκονται ήδη στα playoff, που σημαίνει ότι μόλις 7 «εισιτήρια» απομένουν σε διάστημα 11 αγώνων μέχρι το κλείσιμο της regular season.

Η δράση από την τεχνική πίστα του Sonoma Raceway των 2,5 μιλίων θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+, την Κυριακή (9/6) στις 22:30, αμέσως μετά το Grand Prix του Καναδά.