GP Καναδά: 1ος ο Norris και 2-3 για τη Ferrari σε ένα… βροχερό FP1

×

Μαρία Ανδρεάδη

Ταχύτερος όλων ο Lando Norris στο FP1 του Καναδά, με τους Carlos Sainz και Charles Leclerc να συμπληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

Lando Norris

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ήταν… ημιτελής, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν στους οδηγούς να πραγματοποιήσουν χρονομετρημένα περάσματα στο πρώτο μισάωρο της διαδικασίας, παρά το γεγονός ότι η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει με κλειστό pit lane.

Μόλις δόθηκε το «πράσινο φως», ο Zhou Guanyu έκανε ένα δοκιμαστικό πέρασμα… που του στοίχισε πολύ. Ο Κινέζος οδηγός έχασε το κράτημα της Kick Sauber του και συγκρούστηκε με τις μπαριέρες, με το αριστερό μέρος να βγαίνει εκτός συνέχειας. Η διαδικασία διακόπηκε από μία ολιγόλεπτη κόκκινη σημαία.

Με τη δεύτερη, ουσιαστικά, επανεκκίνηση της διαδικασίας, οι Ferrari έθεσαν γρήγορα ρυθμό και η πρωτοπορία εναλλάχθηκε μεταξύ Charles Leclerc και Carlos Sainz, με τον Ισπανό να κάνει το ταχύτερο πέρασμα από τους δύο.

Μόνο το τελευταία δεκάλεπτο είδαμε οδηγούς να επιλέγουν σλικ σετ γόμας, με την μαλακή να πρωταγωνιστεί. Έτσι, ο Lando Norris κατάφερε την ύστατη στιγμή να ανέβει στην κορυφή, αφήνοντας πίσω του τις δύο Ferrari που δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τους χρόνους τους.

Ο Jack Doohan που αντικατέστησε τον Esteban Ocon στο FP1 κατάφερε να κάνει μόνο έναν μη χρονομετρημένο… αναμνηστικό γύρο, καθώς οι συνθήκες δεν του επέτρεψαν να βγει στην πίστα νωρίτερα.

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Norris, Sainz, Leclerc, Hamilton, Verstappen, Piastri, Gasly, Bottas, Perez, Russell, Ricciardo, Tsunoda, Magnussen, Hulkenberg, Alonso, Sargeant, Stroll. Οι Zhou, Doohan και Albon δε σημείωσαν χρονομετρημένα περάσματα.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

GP ΚΑΝΑΔΑ - FP1