Κοντά στη Williams ο Sainz;

×

Γιώργος Ανανίδας

Με τις επιλογές του να έχουν μειωθεί σημαντικά μετά και την ανανέωση του Sergio Perez, ο Carlos Sainz συνεχίζει να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Ο Ισπανός οδηγός φανερά έχει υπομονή ως προς τη διευθέτηση του μέλλοντός του. Εδώ και καιρό εξετάζει τις επιλογές του, με επικρατέστερες στο δικό του μυαλό τις Mercedes-AMG και Red Bull Racing.

Ωστόσο, η πρώτη έχει απομακρυνθεί εδώ και κάποιο διάστημα, αφού οι ιθύνοντες μάλλον έχουν πειστεί από τις δυνατότητες του Andrea Kimi Antonelli και τον προορίζουν για αντικαταστάτη του Lewis Hamilton.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές μόλις ανανέωσαν με τον Sergio Perez για δύο έξτρα χρόνια, απορρίπτοντας επί της ουσίας την αλλαγή του δεύτερου οδηγού της ομάδας.

Αν και το ενδιαφέρον της Sauber/Audi είναι έντονο και υπαρκτό από καιρό και ο πατέρας του Sainz έχει εξαιρετικές σχέσεις με τη γερμανική εταιρεία, ο 29χρονος δε μοιάζει να έχει πειστεί από το πρότζεκτ.

Όλα αυτά, ενόσω ο Μαδριλένος έχει προσεγγιστεί από τον James Vowles και τη Williams. Η βρετανική ομάδα συνεχίζει με μονάδες ισχύος Mercedes και μετά το 2026 (όπου θα έχουμε το νέο σετ κανονισμών που μόλις ανακοινώθηκε).

Ο Alex Albon μίλησε πρόσφατα με μεγάλη αισιοδοξία για τους κινητήρες από το εργοστάσιο του Brixworth. Και η λογική λέει πως ίσως αυτό τελικά να έχει πείσει τον Sainz να μετακινηθεί στο Γκρόουβ από του χρόνου.

Πολλά τοπικά και μη Μέσα μιλούν για έναν «γάμο» που μέρα με τη μέρα μοιάζει όλο και πιο εφικτός. Τα τελευταία νέα από Ισπανία μεριά μάλιστα το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα και μιλούν για ανακοίνωση της συνεργασίας πριν το Grand Prix Ισπανίας.

Και ας αρνούνταν με έξυπνο τρόπο ο James Vowles στο Μονακό ότι είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Sainz.