Το μεγάλο ταξίδι από την Ευρώπη… στον Καναδά!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τους ευρωπαϊκούς προορισμούς και κατευθύνεται στο Μόντρεαλ του Καναδά και στην πίστα Gilles-Villeneuve για τον 9ο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Η πίστα αποτελείται από 4.361 μέτρα, 14 στροφές και 3 ζώνες DRS. Δεν είναι λίγες οι φορές που το Μόντρεαλ μας έχει προσφέρει θέαμα διάρκειας 70 γύρων, με πολλούς οδηγούς όπως ο Lewis Hamilton και ο Daniel Ricciardo να έχουν εξασφαλίσει εκεί τις πρώτες τους νίκες στο άθλημα.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Ο Καναδάς φιλοξενεί το 53ο Grand Prix στην ιστορία του, ενώ συγκεκριμένα το Μόντρεαλ θα υποδεχθεί την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού για 43η φορά.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Οι Michael Schumacher και Lewis Hamilton είναι οι δύο οδηγοί με τις περισσότερες νίκες επί καναδικού εδάφους, με 7 έκαστος. Οι δύο επτάκις παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν ισόπαλο ρεκόρ και στις pole positions, με 6 ο καθένας. Στις ομάδες, η McLaren είναι εκείνη με τις περισσότερες πρώτες θέσεις, έχοντας κερδίσει 13 φορές. Στις pole positions, McLaren, Ferrari και Williams είναι ισόπαλες στην κορυφή, με 7 η καθεμία.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Ο αγώνας στον Καναδά καταφθάνει με πληθώρα εξελίξεων, καθώς ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Esteban Ocon από την Alpine στο τέλος του 2024 και αντίστοιχα η παραμονή του Sergio Perez στη Red Bull Racing μέχρι και το 2026.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Ο Max Verstappen κυνηγά την 60η νίκη της καριέρας του ύστερα από ένα πολύ δύσκολο τριήμερο στο Μόντε Κάρλο. Ο ίδιος, πάντως, παραδέχτηκε ότι η πίστα του Μόντρεαλ δεν ταιριάζει στην RB20…

GP ΚΑΝΑΔΑ

Παρόλα αυτά, ο Ολλανδός διατηρεί την πρώτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, με τη διαφορά του από τον Charles Leclerc να έγκειται στους 31 βαθμούς. Ο teammate του, από την άλλη, έχει πέσει μέχρι την 5η θέση, δίνοντας χώρο στους Carlos Sainz και Lando Norris να «αναρριχηθούν» στη βαθμολογία.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing παραμένει στην κορυφή με διαφορά ασφαλείας από τη 2η Ferrari, ενώ η Williams βρίσκεται πλέον ισόπαλη με την Alpine στην 8η θέση της κατάταξης, έχοντας κερδίσει μόλις 2 βαθμούς.

GP ΚΑΝΑΔΑ

Όλη η δράση θα μεταδοθεί ζωντανά αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.