Wolff: «Ο Hamilton μπορεί να γίνει και πάλι πρωταθλητής»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Αναμφίβολα, η απόφαση του Lewis Hamilton, να αποχωρήσει από την Mercedes στο τέλος του 2024, με προορισμό την Ferrari, ήταν μια «βόμβα» μεγατόνων, για τον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο 39χρονος Βρετανός θα κυνηγήσει με την Scuderia, ένα εκπληκτικό ρεκόρ. Να γίνει ο ένας και μοναδικός οδηγός στην ιστορία της Formula 1, που θα έχει κατακτήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή οκτώ φορές.

Toto Wolff

O επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff πληροφορήθηκε τις εξελίξεις, 48 ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της 1ης Φεβρουαρίου. Και παρά την τεράστια απώλεια για την ομάδα, στέκεται στις διαπροσωπικές σχέσεις, που «έκτισε» με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή: «Θα έχω πάντα μία προσωπική σχέση με τον Lewis και θα ανατρέχω πάντα στις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί, τα τελευταία έντεκα χρόνια. Αρχικά μου είχε πει ότι θα έμενε, αλλά στη συνέχεια άλλαξε γνώμη. Οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη, καθώς αλλάζουν και οι συνθήκες. Πρέπει να σέβεσαι την γνώμη του άλλου και να μην κρατάς κακία σε κανένα. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού».

Ο 52χρονος Αυστριακός, που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων PA, αναφέρθηκε και στην επόμενη «σελίδα» της καριέρας του Hamilton. Και εμφανίστηκε πολύ αισιόδοξος: «Όταν ο Lewis μετακινηθεί στη Ferrari, θα γίνει πλέον αντίπαλός μας. Ωστόσο, πάντα θα του εύχομαι να διάγει χαρούμενες μέρες. Αν η Scuderia καταφέρει να του δώσει ένα μονοθέσιο που κερδίζει, τότε χωρίς αμφιβολία, ο Hamilton μπορεί να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα, μετά από πέντε χρόνια».

Το συμβόλαιο του Βρετανού οδηγού με την Ferrari θα είναι για δύο χρόνια. Θα φορά δηλαδή στο 2025 και το 2026.