Verstappen: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος στη Red Bull Racing»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου.

O Μάιος έφερε ένα μίνι προβληματισμό στη Red Bull Racing. Μόλις μία νίκη για τον Max Verstappen στην Ίμολα και αυτή εντελώς οριακά. Και δύο πρωτιές για ΜcLaren στο Μαϊάμι (Norris) και Ferrari στο Μονακό (Leclerc). Ενώ έχει προηγηθεί και η «αναχώρηση» του Adrian Newey, για άγνωστο προορισμό. Συμπερασματικά, έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση.

Max Verstappen

Ο Versptappen, ρωτήθηκε για την φημολογία που έχει αναπτυχθεί, περί αλλαγής στο εργασιακό του περιβάλλον και ήταν κατηγορηματικός: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος εκεί που βρίσκομαι. Γίνονται τόσες πολλές επενδύσεις και με την πλευρά του κινητήρα (Red Bull Powertrains), συνεπώς δεν μπορεί παρά να είμαι χαρούμενος. Πρέπει απλώς, να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, για να βελτιώσουμε το πακέτο μας».

Σύμφωνα με τον Ολλανδό, τρις παγκόσμιο πρωταθλητή, η Red Bull Racing διαθέτει ακόμη το πιο καλό μονοθέσιο: «Νομίζω, ότι έχουμε ακόμη ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και αν κοιτάξετε τον μέσο όρο της σεζόν μέχρι τώρα, θα διαπιστώσετε ότι έχω δίκιο. Διαφορετικά, δεν θα ήμασταν μπροστά σε οδηγούς και κατασκευαστές. Μπορεί κάποιος να έχει συνεχώς στο μυαλό του αλλαγές. Αλλά σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι στο δικό μου μυαλό».

Πάντως και κατά γενική ομολογία, το Grand Prix του Καναδά που ακολουθεί στις 9 Ιουνίου, θα είναι μια δοκιμασία αντοχών για την Red Bull Racing και τον Max Verstappen. O Charles Leclerc έχει μειώσει την απόσταση από τη κορυφή στους 31 βαθμούς (169-138), ενώ και η Ferrari ακολουθεί πλέον κατά πόδας τους Αυστριακούς (276-252).