Sainz: «Θα είναι οριακό πλέον μεταξύ Ferrari, Red Bull και McLaren»

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Carlos Sainz είναι πεπεισμένος πως, παρότι η Red Bull Racing παραμένει το φαβορί, οι Ferrari και McLaren αποτελούν πια σοβαρή απειλή.

Carlos Sainz

Το Grand Prix του Μονακό ίσως και να αποδειχθεί το σημείο καμπής της σεζόν όταν θα κάνουμε «ταμείο» στο τέλος. Η Ferrari πήρε στο Πριγκιπάτο τη δεύτερή της νίκη για το 2024, σημειώνοντας το 1-3.

Την ίδια ώρα, η McLaren έχει αποδείξει ότι μπορεί να παλέψει για τις πρώτες θέσεις ακόμα και σε πίστες που δεν της ταιριάζουν.

Από το Grand Prix του Μαϊάμι μέχρι τώρα, έχουμε τρεις διαφορετικούς νικητές, με τον Max Verstappen να παίρνει με πολύ ιδρώτα τη νίκη στην Ίμολα.

Κατ’ επέκταση, η αισιοδοξία του φίλαθλου κοινού έχει ανέβει κατακόρυφα, ελπίζοντας πως ίσως από εδώ και πέρα έχουμε μάχη τριών ομάδων στην κορυφή.

Πάνω σε αυτό το θέμα κλήθηκε να απαντήσει ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, με τον νικητή του Grand Prix Αυστραλίας να δηλώνει σχετικά:

«Η κοινή λογική λέει ότι στις φυσιολογικές πίστες, η Red Bull θα είναι φαβορί. Ελπίζω πως δε θα κυριαρχεί απόλυτα, όπως πριν, αλλά θα είναι φαβορί.

«Από εκεί και πέρα, θα είναι οριακές οι μάχες που θα έχουν με τη McLaren και με εμάς. Πιστεύω ότι και οι τρεις βρισκόμαστε σε παρόμοιο επίπεδο.

«Οι τελευταίες φυσιολογικές πίστες που αγωνιστήκαμε ήταν η Ίμολα και το Μαϊάμι. Από όσα είδα σε αυτές, είμαστε μισό δέκατο πίσω από τη McLaren και ένα ή δύο δέκατα πίσω από τη Red Bull.

«Που σημαίνει ότι κάθε βήμα, κάθε αναβάθμιση, κάθε μικρό πράγμα που μπορεί να κάνουμε στο μονοθέσιο, μπορεί να μας φέρει νίκες» τόνισε ο Ισπανός οδηγός.