NASCAR Cup: Το δεύτερο μισό συνεχίζεται με το Enjoy Illinois 300

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο 15ος αγώνας της regular season του NASCAR Cup Series περνάει από το Μάντισον του Ιλινόι, όπου οι οδηγοί καλούνται να διανύσουν 300 μίλια σε 240 γύρους στο World Wide Technology Raceway.

NASCAR

Η περασμένη Κυριακή και τα 600 μίλια του Σάρλοτ απογοήτευσαν το φίλαθλο κοινό του κορυφαίου αμερικανικού motorsport. Ένας από τους πιο πολυαναμενόμενους αγώνες της σεζόν δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον Christopher Bell να αναδεικνύεται νικητής, την ώρα που ο Kyle Larson δεν πρόλαβε καν να αγωνιστεί ερχόμενος προηγουμένως από το Indy500.

Πλέον, μόλις 12 αγώνες έχουν απομείνει μέχρι τη διακοπή, η οποία και θα σηματοδοτήσει την προετοιμασία μέχρι τα playoff. Όσο ο κλοιός σφίγγει για όσους ακόμα δεν έχουν εξασφαλίσει το «χρυσό» εισιτήριο των 16 της τελικής διαδικασίας, τόσο τα ρίσκα στην πίστα θα αυξάνονται.

Ο αγώνας Enjoy Illinois 300 λοιπόν δεν είναι ένας ακόμα, αλλά μία μεγάλη ευκαιρία για εκείνους που ακόμα δεν έχουν νίκη φέτος.

Πρόκειται για μία από τις νεότερες πίστες του NASCAR Cup Series, αφού το 2022 έκανε ντεμπούτο στο θεσμό. Ο Joey Logano κατέκτησε τον παρθενικό αγώνα, ενώ πέρυσι ο Kyle Busch αξιοποίησε την pole position μέχρι και την καρό σημαία.

NASCAR

Αμφότεροι δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τη θέση τους στα playoff, όντας στην κατάταξη στις θέσεις 14 και 17 αντίστοιχα. Έχοντας όμως σημειώσει τερματισμούς στο Top-5 πέρυσι και το 2022, γνωρίζουν πως θα χρειαστούν το ίδιο αν όχι κάτι παραπάνω και τώρα.

Όλα αυτά, ενώ ο Larson αναμένει ακόμα να του δοθεί πάσο για τη μη συμμετοχή του στο Σάρλοτ. Υπενθυμίζουμε, ότι η διοργανώτρια αρχή απαιτεί ο οδηγός να συμμετέχει σε κάθε αγώνα του πρωταθλήματος για να μετρούν οι νίκες του ως εισιτήριο για τα playoff.

Περισσότερα για το θέμα και φυσικά για τη δράση στο WWTR, την Κυριακή (2/6) στις 22:30, στην απευθείας μετάδοση του ΑΝΤ1+.