Κινδυνεύει να χάσει τη θέση του ο Ocon;

×

Μαρία Ανδρεάδη

Το φετινό Grand Prix του Μονακό ήταν ένας αγώνας που η Alpine θα ήθελε είτε να ξεχάσει, είτε να… πάρει το μάθημά της. Λίγο έλειψε να υποφέρει η γαλλική ομάδα μία διπλή εγκατάλειψη, όταν μία παράτολμη προσπάθεια του Esteban Ocon να προσπεράσει τον teammate του, «έστειλε» τον ίδιο στον… αέρα και τελικά στα πιτ για εγκατάλειψη.

Esteban Ocon

Τόσο ο Pierre Gasly όσο και ο επικεφαλής της ομάδας Bruno Famin, δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στη ριψοκίνδυνη κίνηση του Ocon, ο οποίος δικαίως δέχθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων που μετατράπηκε σε ποινή 5 θέσεων στον Καναδά.

Ο Γάλλος απολογήθηκε μεν, όμως δεν είναι λίγος ο «θόρυβος» που κάνει λόγο για μία πιθανή αντικατάστασή του ενόψει του επόμενου αγώνα. Εξάλλου, ο Famin είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μετά το συμβάν στο Μόντε Κάρλο: «Θα πάρουμε δραστικά μέτρα

Οι φήμες που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα θέλουν τον επικεφαλής της Alpine να είναι έξαλλος με τον Esteban Ocon και να ισχυρίζεται ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, με τη συμπεριφορά των οδηγών να έχει περιορίσει σημαντικά τις ευκαιρίες για μερικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Προς το παρόν είναι σαφές ότι όλα αυτά παραμένουν φήμες, ενώ μένει να δούμε εάν το κλίμα θα είναι τεταμένο στον Καναδά.