Norris: «Άδικο αυτό που συνέβη με τον Sainz»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

O απόηχος του Grand Prix στο Μονακό, δεν έχει ακόμη σβήσει. Η νίκη του Charles Leclerc «σημάδεψε» τον αγώνα, ωστόσο ένα σημείο που συζητήθηκε έντονα, ήταν η κατάταξη των μονοθεσίων στην επανεκκίνηση, μετά την κόκκινη σημαία και την εγκατάλειψη των Perez-Magnussen-Hulkenberg. Θυμίζουμε ότι λίγο πριν, ο Carlos Sainz είχε μία μικρή επαφή με τον Oscar Piastri, με αποτέλεσμα να κλατάρει ο εμπρός αριστερά τροχός του και ουσιαστικά ο αγώνας να τελειώσει πρόωρα γι αυτόν. Ωστόσο η τριπλή σύγκρουση που ακολούθησε, άλλαξε τα δεδομένα.

Lando Norris

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, η επανέναρξη γίνεται, «με βάση το τελευταίο σημείο, που ήταν εφικτός ο καθορισμός της κατάταξης των μονοθεσίων». Τα περισσότερα από αυτά, είχαν περάσει τη γραμμή του πρώτου χρονομετρημένου, ωστόσο ο Zhou δεν το είχε πράξει, καθώς σταμάτησε για να αποφύγει την τριπλή σύγκρουση. Άρα το τελευταίο σημείο, ήταν η γραμμή του αυτοκινήτου ασφαλείας. Έτσι ο Sainz, έχοντας περάσει ως τρίτος από εκεί, θα επανεκκινούσε από την θέση αυτή. Δείχνει άδικο, αλλά είναι ο κανονισμός.

Ο Lando Norris, που ήταν ο άμεσα θιγόμενος της υπόθεσης αυτής, «γκρίνιαξε» μετά τον αγώνα: «Δεν θεωρώ πως είναι το πιο δίκαιο πράγμα στον κόσμο. Ωστόσο πιθανότατα και εμείς στο παρελθόν, να έχουμε επωφεληθεί από κάποια παρόμοια κατάσταση, δίνοντας την δυνατότητα στην ομάδα, να διορθώσει το μονοθέσιο. Αν το εξετάσεις με σωστό τρόπο, είναι εκνευριστικό και άδικο. Αν κάνεις λάθος, το οποίο αναιρείται από την κόκκινη σημαία και τον κανονισμό, δεν το βρίσκω σωστό. Επαναλαμβάνω. Είναι άδικο».

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella, δήλωσε προβληματισμένος από το ζήτημα, ωστόσο παραδέχτηκε, πως οι κανονισμοί εφαρμόστηκαν με ορθό τρόπο.