Verstappen: «Το Μονακό δεν ταιριάζει στο μονοθέσιό μας»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Το Grand Prix στο Μονακό και ο θρίαμβος του Charles Leclerc, δημιούργησαν ένα νέο «σκηνικό», τόσο στη βαθμολογία των οδηγών, όσο και σε αυτή των κατασκευαστών. Ο Μονεγάσκος, μείωσε την απόσταση από τον Max Verstappen, στους 31 βαθμούς, ενώ η Red Bull Racing, νιώθει πλέον «καυτή την «ανάσα» της Ferrari, με την διαφορά να πέφτει στους 24 βαθμούς.

Max Verstappen

O τρις παγκόσμιος πρωταθλητής πάντως, στάθηκε στην ιδιαιτερότητα της πίστας, για το εξηγήσει το πλασάρισμα, στην 6η θέση της κατάταξης, ενώ παράλληλα έκανε και την αυτοκριτική του: "Γνωρίζουμε ότι ορισμένες πίστες, απλώς δεν ταιριάζουν στο μονοθέσιό μας, αυτή τη στιγμή. Κάποιοι αγώνες που έπονται, δεν θα ναι εξίσου καλοί για μας, κάποιοι άλλοι όμως, θα μας βρουν και πάλι σε θέση ισχύος. Νομίζω ότι, το θετικό στοιχείο που βγαίνει από αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι ότι αναδείχθηκαν οι αδυναμίες μας και πάνω σε αυτές, πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε".

Ο αγώνας πήρε εντελώς απρόσμενη μορφή, μετά την κόκκινη σημαία που ακολούθησε της εκκίνησης. Ο Verstappen εξηγεί: "Στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, όλοι οδηγούσαμε με 4'' απόκλιση από τον κανονικό μας ρυθμό. Η κόκκινη σημαία ανέτρεψε τα δεδομένα, γιατί τότε όλοι είχαν δωρεάν pit stop".

Ο Verstappen και οι υπόλοιποι οδηγοί, καλούνται τώρα να ετοιμαστούν για το επόμενο Grand Prix, που είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 9 Ιουνίου στον Καναδά και θα παρακολουθήσετε φυσικά από τον Ant1/Ant1+.