NASCAR Cup: Τα ανεκπλήρωτα 600 μίλια ανέδειξαν νικητή τον Bell

×

Γιώργος Ανανίδας

Τα περίφημα 600 μίλια του Charlotte Motor Speedway βρήκανε «τοίχο» στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η νίκη δόθηκε στον πρωτοπόρο κατά τη διακοπή του αγώνα Christopher Bell.

 NASCAR

Ο οδηγός της Joe Gibbs Racing είχε ανοίξει διαφορά από τον Brad Keselowski στο μέσον του τρίτου Stage, ενώ συνολικά, είχε με διαφορά τον καλύτερο ρυθμό από το δεύτερο Stage και έπειτα.

Έχοντας παράλληλα μεγάλο αρωγό την ομάδα του στη στρατηγική και τα pit stop, ο Bell ήταν πρωτοπόρος στην τελευταία πράσινη σημαία, στον 236ο γύρο.

Ωστόσο, η βροχή ξεκίνησε σταδιακά να πέφτει, φέρνοντας αρχικά κίτρινη σημαία και καθεστώς caution. Τρεις γύρους αργότερα, οι κεραυνοί και η δυνατότερη βροχή ανάγκασαν τους διοργανωτές να διακόψουν τη διαδικασία.

 NASCAR

Μετά από πάνω από δύο ώρες αναμονής και με παραπάνω από τον μισό αγώνα να έχει ολοκληρωθεί, το NASCAR ανακοίνωσε επίσημα ότι ο αγώνας διακόπτεται και πως νικητής είναι ο μέχρι τότε πρωτοπόρος, Christopher Bell. Η αιτία σύμφωνα με ρεπόρτερ που βρίσκονταν εκεί, ήταν πως οι προσπάθειες να στεγνώσουν την πίστα ήταν ανούσιες λόγω της υψηλής υγρασίας, συν του ότι ο αγώνας θα πήγαινε μέχρι τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του 29χρονου στη σεζόν, μετά το Φίνιξ και 8η της καριέρας του. Ο Keselowski πήρε τους βαθμούς της 2ης θέσης με τον Byron 3o και τους Tyler Reddick και Denny Hamlin στις θέσεις 4 και 5, αντίστοιχα.

Η 10άδα συμπληρώθηκε από τον poleman, Ty Gibbs (6ος) και τους Chase Elliot, Ross Chastain, Alex Bowman και Josh Berry.

 NASCAR

Ένας εκ των άτυχων της βραδιάς ήταν ο Kyle Larson που δεν πρόλαβε να κάνει ούτε έναν γύρο με την #5 Chevrolet Camaro, ενώ προηγουμένως έτρεχε για το Indy500 όπου και τερμάτισε 18ος.

Αναφορικά με τα δύο πρώτα Stage που ολοκληρώθηκαν, ο Byron προσπέρασε τον Gibbs επτά γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας για να νικήσει το 1ο, την ώρα που στο 2ο, ο Bell κυριάρχησε έχοντας με διαφορά τον καλύτερο ρυθμό στην πίστα.

NASCAR

Επόμενη στάση του NASCAR Cup Series το Ιλλινόι για 300 μίλια στο World Wide Technology Raceway.