Leclerc: «Είναι δώρο το ότι κέρδισα εδώ»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Εμφανώς συγκινημένος ο Charles Leclerc δήλωσε: «Δεν μπορώ να βρω λόγια. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Ξεκίνησα δύο φορές από την pole position, το διατήρησα στην πρώτη στροφή και σημαίνει πολλά για μένα.
Ονειρευόμουν κάποτε να γίνω οδηγός της Formula 1, αλλά το να κερδίσω εδώ είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, πολύ συναισθηματικό. Όταν το έβλεπα να έρχεται, τα συναισθήματα με κυρίευαν και το σκεπτόμουν όταν οδηγούσα. Είναι πραγματικά ένα δώρο, το να βρεθώ μέχρι εδώ και να κερδίσω. Είναι απίστευτο. Είχα μεγάλη διαφορά, ήταν δύσκολο να προσέξω τα ελαστικά. Έπρεπε να έχω στο μυαλό μου τη διαφορά με τον Russell, αν θα υπήρχε μια αλυσίδα από συνεχόμενα pit stop. Τελικά μου δόθηκε η δυνατότητα να κερδίσω τον αγώνα και αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Ευχαριστώ όλους τους υποστηρικτές. Οι τελευταίοι γύροι ήταν ιδιαίτεροι και έβλεπα όλους τους θεατές να πανηγυρίζουν. Ευχαριστώ τους πάντες για την στήριξη».

GP ΜΟΝΑΚΟ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Oscar Piastri: «Ήταν δύσκολος αγώνας. Στην αρχή ο ρυθμός ήταν πολύ αργός, δεν είχα χώρο για να περάσω τον Sainz. Ήταν θετικό να βάλω στο ενεργητικό μου ένα καλό αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι, ότι ο Charles ήταν σε καλή κατάσταση όλο το διήμερο. Χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο στις κατατακτήριες. Η ευκαιρία ήταν εκεί, αλλά δεν την πήραμε. Είμαι χαρούμενος με την δεύτερη θέση».

H τρίτη θέση άφησε ευχαριστημένο και τον Carlos Sainz: «Ήταν άσχημο συναίσθημα στην αρχή το κλαταρισμένο ελαστικό. Το ότι κατάφερα να ξαναρχίσω και να τερματίσω τρίτος, είναι απίστευτο. Είναι αδύνατο να προσπεράσεις εδώ. Είναι σημαντικό για τον Leclerc, να κερδίσει τον αγώνα στην πατρίδα του. Μπόρεσα να αντιδράσω σε ό, τι συνέβη. Είναι σπουδαίο για την ομάδα το 1-3. Το αξίζουμε για τη δουλειά που έχουμε κάνει. Προσπαθούσα να δω, αν ο Lando θα έχει τη διαφορά, να κάνει δωρεάν pit stop. Έτσι θα αναγκαζόμασταν να μπούμε κι εμείς. Προσπάθησα να πιέσω τον Oscar, αλλά δεν γινόταν κάτι. Τον είχα υπό πίεση. Τον έφθασα κάποιες φορές, αλλά δεν μπόρεσα να τον περάσω».