GP Μονακό: Αποφασισμένος ο Leclerc, τρίτη pole στην πατρίδα του

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Charles Leclerc συνεχίζει να είναι το πρόσωπο των ημερών στο Μονακό, καθώς κατέκτησε την τρίτη του pole position στο περίφημο σιρκουί πόλης, με την ελπίδα να σπάσει επιτέλους την «κατάρα» που τον κυνηγάει. Δίπλα στον οδηγό της Ferrari εκκινεί ο Oscar Piastri, με το κόκκινο μονοθέσιο του Sainz στην 3η θέση.

 Charles Leclerc

Q1

Τα πρώτα αποφασιστικά περάσματα είδαν τις Haas (!) στην πρώτη πεντάδα - η πρώτη μεγάλη έκπληξη - και στις τρεις κορυφαίες θέσεις τους Russell, Leclerc και Verstappen.

Στις επόμενες προσπάθειες, η Mercedes εντυπωσίασε ανεβαίνοντας στο 1-2, με τις Ferrari να ακολουθούν από πολύ κοντά. Τελικά, ο Piastri μπήκε ανάμεσα στα «ασημί βέλη» και ο Ολλανδός πρωταθλητής έπεσε 7ος.

Ο Stroll κατάφερε επίσης να περάσει, με τη σημαντική διαφορά ότι η Aston Martin του Alonso δεν ακολούθησε.

Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων όμως ήταν ο απογοητευτικός Perez που καμία του επίδοση δεν αρκούσε για να τον βγάλει από το Q1. Κατά συνέπεια, ο Μεξικανός θα εκκινήσει το Grand Prix από τη 18η θέση, ενώ μαζί του αποκλείστηκαν και οι Zhou, Bottas, Sargeant και Alonso (εκκινεί 16ος).

GP ΜΟΝΑΚΟ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Q2

Μετά τους πρώτους γρήγορους γύρους του δεύτερου μέρους της διαδικασίας, ο Verstappen είχε καταφέρει να ρίξει τον χρόνο στο 1:11 ακριβώς, ενώ οι Tsunoda και Ocon είχαν πλασαριστεί στο Top-5.

Οι Sainz και Hamilton, αν και δεν κατάφεραν να πιάσουν τον χρόνο του Ολλανδού πρωταθλητή, απείχαν μόλις χιλιοστά. Τελικά, οι Piastri, Leclerc και Russell ήταν εκείνοι που νίκησαν την επίδοση του Max, σκαρφαλώνοντας στις τρεις κορυφαίες θέσεις.

Με 3 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του Q2, οι Ricciardo, Hulkenberg, Magnussen, Albon και Stroll κινδύνευαν με αποκλεισμό. Εν των μεταξύ, ο εντυπωσιακός Lando Norris σημείωνε 1:10.732 πιάνοντας την κορυφή.

Στα τελευταία και κρίσιμα περάσματα, οι Gasly, Albon και Tsunoda σημείωσαν εκπληκτικούς χρόνους και πέρασαν στο Q3. Μάλιστα, ο Γάλλος ανέβηκε στην 5η θέση. Αντίθετα, εκτός συνέχειας τέθηκαν οι Magnussen, Stroll, Ricciardo, Hulkenberg και Ocon.

GP ΜΟΝΑΚΟ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Q3

Με τους μονομάχους να είναι αποδεδειγμένα πολλοί στο Μονακό, αναμενόταν το πιο συναρπαστικό Q3 της χρονιάς.

Ο Leclerc απέδειξε ξανά ότι η Ferrari έχει τον ρυθμό στο περιβόητο σιρκουί πόλης και στο πρώτο του πέρασμα σημείωσε 1:10,418 κατακτώντας προς ώρας την pole. Ο Piastri τον ακολούθησε στα μόλις 26 χιλιοστά, ενώ ο Verstappen απείχε 150.

Στους τελικούς και κρίσιμους γύρους όμως, τελείωσαν τα ψέματα. Ο Leclerc βελτίωσε κάνοντας 1:10,270 δίνοντας μία σχεδόν ακατόρθωτη αποστολή στον ανταγωνισμό. Ο γύρος του Verstappen χάλασε από την πρώτη στροφή, αφού γλίστρησε και χτύπησε ελαφρώς τον τοίχο, στερώντας μας μία πιθανότατα συναρπαστική μάχη.

Κατά συνέπεια, δίπλα στον Μονεγάσκο θα εκκινήσει ο Piastri που ήταν όλο το διήμερο εκ των ταχύτερων οδηγών, ενώ η πρώτη τριάδα της εκκίνησης συμπληρώνεται από τον Sainz.

GP ΜΟΝΑΚΟ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Μονακό:

GP ΜΟΝΑΚΟ - ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ