GP Μονακό: Ανυπέρβλητος και στο FP3 ο Leclerc, ακολούθησε ο Verstappen

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Charles Leclerc είχε την καλύτερη επίδοση όλων και στο τρίτο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Μονακό, με τον Max Verstappen να είναι πιο αργός για μόλις δύο δέκατα. Στην 3η θέση των χρόνων ο Hamilton που συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Charles Leclerc

Με ελάχιστους γύρους να έχουν ολοκληρωθεί από τους οδηγούς, η διαδικασία των ελεύθερων δοκιμών διακόπηκε εξαιτίας του Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός οδηγός της Kick Sauber καθώς έψαχνε τα όριά του, χτύπησε το δεξί μέρος του μονοθεσίου του στο κομμάτι της πισίνας, με αποτέλεσμα να σπάσει η ανάρτηση.

Η C44 απομακρύνθηκε γρήγορα και η περίοδος συνεχίστηκε. Η Mercedes έδειχνε ξανά να βολεύεται στην πίστα με τη μαλακή γόμα, έχοντας το απαραίτητο μηχανικό grip. Ωστόσο, δεν έλειπαν τα λάθη, με τους Hamilton και Magnussen να χάνουν τα φρένα φεύγοντας ευθεία σε εξόδους διαφυγής.

Πλην των δύο Aston Martin, όλο το υπόλοιπο grid είχε επιλέξει την μαλακή, κάνοντας ξεκάθαρα πια προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών ενόψει του απογεύματος.

Λίγο πριν το κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο ρυθμός σοβάρεψε, με την κορυφαία επίδοση να ανήκει στον τοπικό ήρωα Charles Leclerc. Τελικά, η ολοκλήρωση των πρώτων 30 λεπτών είδε τον Μονεγάσκο και τη Ferrari στην 1η θέση με τους Piastri και Verstappen να ακολουθούν.

Δέκα λεπτά αργότερα, η Ferrari βρισκόταν στο 1-2 και έδειχνε πως μπορεί να το διατηρήσει. Ωστόσο, ο Ολλανδός πρωταθλητής είχε άλλη γνώμη και σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, ενώ 3ος τελείωσε την περίοδο ο Lewis Hamilton.

Φυσικά, η μαλακή γόμα δεν βγήκε από κανένα μονοθέσιο καθ' όλη τη διάρκεια, καθώς όλοι βρίσκονταν σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 στο Μόντε Κάρλο:

GP ΜΟΝΑΚΟ - FP3