Norris: «Κάθε οδηγός θέλει να κερδίσει στο Μονακό»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Είναι αναμφίβολα το πρόσωπο, που συζητήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο στη Formula 1, τον τελευταίο μήνα. Πολύ περισσότερο και από τον τρις παγκόσμιο πρωταθλητή Max Verstappen. Μίλαμε για τον Lando Norris και ο λόγος είναι προφανής. Δεύτερος στην Κίνα στις 21 Απριλίου, πρώτος στο Μαϊάμι στις 5 Μαΐου και δεύτερος στην Ίμολα την περασμένη Κυριακή με οριακή διαφορά από τον Ολλανδό.

GP ΜΟΝΑΚΟ

Ο 24χρονος οδηγός βλέπει τον αγώνα στο Μονακό, ως μία νέα πρόκληση στην καριέρα του και «άνοιξε τα χαρτιά του»: «Θα ήταν πραγματικά απίστευτο να νικήσω στο Μονακό. Εδώ είναι πάντα ένα σημείο, που κάθε οδηγός θέλει να κερδίσει κάποια στιγμή. Έχει τεράστια ιστορία και κύρος, είναι αληθινά μοναδικό» σημείωσε ο Norris και πρόσθεσε: «Θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα. Είτε είναι στο Μονακό, είτε κάπου αλλού. Είμαστε συγκεντρωμένοι και σε καλή διάθεση. Το κίνητρο και η ενέργεια είναι πολύ ψηλά στην ομάδα, καθώς είχαμε σπουδαία αποτελέσματα, τον τελευταίο καιρό. Αν συνεχίσουμε έτσι, πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες».

Ο Βρετανός ρωτήθηκε και για το αν η McLaren έχει την δυνατότητα, να «εμφανίσει» ένα πιο γρήγορο μονοθέσιο μέσα στο Σαββατοκύριακο: «Κανείς δεν μπορεί να πει, αν θα είμαστε καλύτεροι ή όχι. Έχουμε ένα αυτοκίνητο που είναι ανταγωνιστικό και παλεύει με την Red Bull Racing και την Ferrari τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτό και μόνο ως γεγονός είναι σημαντικό. Και προφανώς θέλουμε να συνεχιστεί».

Ο Lando Νοrris «αποκάλυψε» και το μεγάλο «μυστικό», για τις τελευταίες του επιτυχίες: «Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο Μονακό. Κρατάμε το κεφάλι μας χαμηλά και δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε και αυτό ζητώ από όλους».