Helmut Marko: «Ο Perez είναι η πρώτη μας επιλογή»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ενώ τα πάντα είναι έτοιμα, για ένα από τα πιο φαντασμαγορικά Grand Prix στον κόσμο, αυτό στο Μονακό, ξαφνικά «φούντωσε» η σεναριολογία, για το ποιος θα είναι ο ομόσταυλος του Max Verstappen, στη Red Bull Racing, για την επόμενη χρονιά.

Helmut Marko

Η 8η θέση του Sergio Perez στην Ίμολα, «σήκωσε» πολλή κουβέντα, τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους της ομάδας, όσο και στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να επαναλάβει στο Μόντε Κάρλο, την πρωτιά του 2022.

O Helmut Marko τοποθετήθηκε με συνέντευξη που παρεχώρησε στην Kleine Zeitung, και «άνοιξε τα χαρτιά» του, δίνοντας «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Μεξικανό. «Οι συνομιλίες συνεχίζονται ακόμη και ο Checo εξακολουθεί να είναι η πρώτη μας επιλογή. Θέλουμε αυτό να έχει αποσαφηνιστεί, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, αν και σίγουρα δεν ασκούμε καμία πίεση στους εαυτούς μας», τόνισε χαρακτηριστικά, ο ειδικός σύμβουλος της RBR, μην αφήνοντας το παραμικρό περιθώριο για παρερμηνείες.

Το σημείο πάντως, που φαίνεται πως θα καθορίσει πολλά, είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο 34χρονος Μεξικανός, επιθυμεί διακαώς διετές συμβόλαιο, ενώ την ίδια ώρα οι Αυστριακοί, φέρονται να ζητούν συμφωνία μόνο για το 2025.

Ο Marko ρωτήθηκε πάντως, αν υπάρχουν εναλλακτικές και ποιες είναι αυτές. Ρωτήθηκε και για το αν ισχύουν οι φήμες, για τον Yuki Tsunoda. O 81χρονος Αυστριακός δεν το αρνήθηκε: «Είναι φυσικά και αυτός μέρος των συνομιλιών. Γενικά, έχουμε αρκετές επιλογές στο συμβόλαιό του, για να τον δεσμεύσουμε για αρκετά χρόνια».