NASCAR Cup: Επιστροφή με τον μακρύτερο αγώνα του προγράμματος

×

Γιώργος Ανανίδας

Το NASCAR Cup Series επιστρέφει σε ρυθμούς πρωταθλήματος με τον αγώνα Coca-Cola 600 στο Charlotte Motor Speedway, τον μεγαλύτερο σε απόσταση στο καλεντάρι.

Nascar

Καθώς η κορυφαία κατηγορία του αμερικανικού motorsport μπαίνει στο δεύτερο μισό της regular season, ο κλοιός σφίγγει για όσους δεν έχουν ακόμα εξασφαλίσει τη θέση τους στα playoff.

Μέχρι στιγμής, μόνο 8 οδηγοί έχουν κλείσει εισιτήριο για την τελική και πιο κρίσιμη φάση του πρωταθλήματος, με άλλες 8 θέσεις να απομένουν. Υπενθυμίζουμε, ότι ο καλύτερος τρόπος για να μπει ένας οδηγός στα playoff είναι να πάρει έστω μία νίκη στη regular season. Ειδάλλως, κρίνεται στη βαθμολογία.

Nascar

Τώρα, παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία σε όσους δεν έχουν ακόμα το αυτοκόλλητο του νικητή στο αυτοκίνητό τους. Παραδοσιακά, ο αγώνας στο Charlotte Motor Speedway είναι αρκετά προβλέψιμος. Τελευταίος νικητής εκεί είναι ο πρωταθλητής του 2023, Ryan Blaney ο οποίος κυριάρχησε για 163 από τους 400 γύρους πριν τελικά πάρει την καρό σημαία.

Ο teammate του, Joey Logano ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, αφού αυτή στον αγώνα επίδειξης All-Star Race δεν μετράει. Έχοντας πλέον χτίσει ψυχολογία, ο δις πρωταθλητής του NASCAR Cup Series ευελπιστεί πως έχει έρθει η στιγμή του.

Nascar

Ωστόσο, το πρόσωπο των ημερών στο αμερικανικό motorsport είναι ο Kyle Larson. Ο οδηγός της Hendrick Motorsports καλείται αυτήν την Κυριακή (σημ. τοπικές ώρες) να διανύσει 1.110 μίλια αγώνων!

Πρν το Coca-Cola 600, ο Larson πρέπει να καλύψει 500 μίλια απόσταση στο Indianapolis Motor Speedway, στο πλαίσιο του σχετικού αγώνα της κατηγορίας μονοθεσίων Indycar.

Ελάχιστοι έχουν πραγματοποιήσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Ο πιο επιτυχημένος εξ αυτών ήταν ο τρεις φορές πρωταθλητής NASCAR Cup Series, Tony Stewart, που το 2001 τερμάτισε 6ος στο Indy500 και 3ος στο Charlotte, την ίδια μέρα.

Nascar

Για μία σειρά από λόγους λοιπόν, ο αγώνας Coca-Cola 600 αναμένεται συναρπαστικός. Ούτως ή άλλως, το φετινό NASCAR Cup Series ακόμα δεν έχει απογοητεύσει.

Η μεγάλη επιστροφή του κορυφαίου πρωταθλήματος αγώνων των ΗΠΑ είναι προγραμματισμένη για τη 01:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/5) και θα μεταδοθεί ζωντανά και αποκλειστικά από το ΑΝΤ1+.