GP Μονακό: Ταχύτερος με διαφορά ο Leclerc στο FP2, εντυπωσιακοί οι Hamilton και Alonso

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Charles Leclerc σημείωσε με διαφορά την καλύτερη επίδοση στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών του Μονακό, ενώ οι Lewis Hamilton και Fernando Alonso συμπλήρωσαν την πρώτη τριάδα.

 Charles Leclerc

Το ξεκίνημα της διαδικασίας είδε τη μέση γόμα να κυριαρχεί στην πίστα, ενώ οι Verstappen, Magnussen, Piastri και οι δύο RB ξεκίνησαν δοκιμές με τη σκληρή.

Μετά τα πρώτα γρήγορα περάσματα, ο Leclerc είχε ανέβει στην κορυφή των χρόνων, επιδεικνύοντας ξανά τον ρυθμό της SF-24. Μάλιστα, έδειχνε αρκετά ταχύτερος του ανταγωνισμού.

Πολύ σύντομα, οδηγοί και ομάδες άρχισαν τις δοκιμές με την μαλακή γόμα, θέτοντας χρόνους ικανούς ακόμα και για pole position. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari έθεσε πάλι ψηλά τον πήχη και ο Verstappen προσπαθούσε να ακολουθήσει.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο Leclerc παρέμενε ανέγγιχτος στην κορυφή, ενώ οι Alonso, Verstappen και Norris ακολουθούσαν. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι βρίσκονταν σε προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών.

Κατά συνέπεια, υπήρχαν αρκετά... φιλιά με τον τοίχο, καθώς όλοι έψαχναν τα όριά τους και προσπαθούσαν να χτίσουν μία αυτοπεποίθηση στο πιο απαιτητικό σιρκουί πόλης του κόσμου.

Ο Ολλανδός πρωταθλητής πήγε στη σκληρή γόμα για τα τελευταία 15 λεπτά της διαδικασίας, την ώρα που και η μέση είχε αρχίσει να εμφανίζεται ξανά στα μονοθέσια.

Η διαδικασία του FP2 στο Μονακό ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, αφού κανείς δεν κατάφερε να ανταγωνιστεί το 1:11,278 του Leclerc. Οι Hamilton και Alonso έκλεψαν τα βλέμματα, ανεβαίνοντας στις θέσεις 2 και 3 για την ολοκλήρωση των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.