Ο Alonso αισιοδοξεί και πιστεύει στον Lawrence Stroll

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin δήλωσε ανοιχτά την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του Σίλβερστον και τον ιδιοκτήτη της, Lawrence Stroll, παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα στη σεζόν.

Fernando Alonso

Ερχόμενος με φόρα από τα έξι βάθρα που πέτυχε το 2023, ο Fernando Alonso ήλπιζε σε ανάλογη εξέλιξη και φέτος. Ωστόσο, οι Mercedes, Ferrari και ειδικά η McLaren έχουν έκτοτε κάνει άλματα προόδου. Σε επίπεδο που η Aston Martin δεν μπορούσε από ένα σημείο και έπειτα να ακολουθήσει.

Παρότι η εξέλιξη του μονοθεσίου τόσο πέρυσι, όσο και φέτος δεν προχωράει με τους επιθυμητούς ρυθμούς, η ομάδα του Καναδού δισεκατομμυριούχου έχει στα «σκαριά» νέες εγκαταστάσεις στο Σίλβερστον και νέα αεροδυναμική σήραγγα.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι η Aston Martin έχει προσεγγίσει τον Adrian Newey, έχουν πείσει τον Alonso ότι πολύ ταχύτερα από όσο νομίζουμε, η ομάδα του θα προφτάσει τον ανταγωνισμό.

Αναλυτικά, ο 43χρονος Ισπανός δήλωσε:

«Είναι πολύπλοκο το σπορ. Μέχρι την Αυστρία πέρυσι, η McLaren πάλευε να βγει από το Q1. Και σας είχαν εξαιρετική ομάδα, ανθρώπους και εγκαταστάσεις.

«Βρίσκεις που ζωντανεύει το μονοθέσιο και μετά αλλάζεις τα πάντα. Το ίδιο ισχύει και σε εμάς. Πέρυσι, μέχρι τα μέσα της σεζόν ήμασταν η ομάδα που όλοι κοιτούσαν και ήθελαν να αντιγράψουν. Και ξαφνικά, κάνεις δύο-τρία βήματα πίσω.

«Οπότε τώρα, πρέπει να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις. Είμαστε διαφορετικοί από άλλες ομάδες. Έχουμε έναν μεγάλο ηγέτη, τον Lawrence. Δεν είναι απλά ο ιδιοκτήτης της ομάδας, αλλά και ένας πολύ ανταγωνιστικός άνθρωπος.

«Χάρη σε αυτόν, θα διορθώσουμε τα πράγματα ταχύτερα από άλλες ομάδες» τόνισε ο Alonso.