Red Bull: Οι ομάδες που φοβάται ενόψει Μονακό

×

Γιώργος Ανανίδας

Διαφωνία φέρεται να υπάρχει ανάμεσα σε Christian Horner και Helmut Marko σχετικά με το ποιος θα ανταγωνιστεί τη Red Bull Racing στο Grand Prix του Μονακό.

Helmut Marko - Christian Horner

Με τις Ferrari και McLaren να έχουν ήδη περάσει το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων στα μονοθέσιά τους, η δυναμική δειχνει να έχει αλλάξει περισσότερο από ποτέ με αυτό το σετ κανονισμών.

Ο Lando Norris πήρε στο Μαϊάμι την πρώτη νίκη της καριέρας του και στην Ίμολα πίεσε τον Verstappen μέχρι την καρό σημαία.

Ωστόσο, ο σύμβουλος motorsport της Red Bull, Helmut Marko δείχνει να υπολογίζει τη Ferrari περισσότερο για το Grand Prix του Μονακό, καθότι γνωρίζει ότι απέχει ελάχιστα από την κορυφή.

«Δεχόμαστε μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύω όμως ότι στο Μόντε Κάρλο, η Ferrari θα αποτελέσει δυσκολότερη πρόκληση από τη McLaren, διότι εκεί όλα έχουν να κάνουν με τις κατατακτήριες δοκιμές» τόνισε ο Αυστριακός.

Την ίδια ώρα, ο άνθρωπος με τον οποίο τα έχουν«τσουγκρίσει» στο κοντινό παρελθόν, Christian Horner, θεωρεί τη McLaren μεγάλο κίνδυνο ενόψει του ιστορικού αγώνα στο Πριγκιπάτο.

«Πρέπει να πω τη McLaren. Έχουν πολύ γρήγορο μονοθέσιο αυτή τη στιγμή. Ο Piastri έμοιαζε πολύ γρήγορο ανά διαστήματα στην Ίμολα και ο Lando ήταν επίσης πολύ γρήγορος στον αγώνα.

«Αλλά και η Ferrari θα λάβει μέρος στη μάχη, συνεπώς έχουμε τέσσερα μονοθέσια να αντιμετωπίσουμε.

«Ο αγώνας στο Μονακό κερδίζεται ουσιαστικά το Σάββατο, επομένως η απόδοσή μας στον έναν γύρο και ένα δυνατό μπροστινό σύστημα θα είναι πολύ σημαντικά» ανέφερε ο Βρετανός επικεφαλής της Red Bull Racing.