Vasseur: «Πολύ υψηλό το επίπεδο ανταγωνισμού»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ο αγώνας στην Ίμολα άφησε μία «γλυκόπικρη γεύση», στους ανθρώπους της Ferrari. Ναι μεν ο Charles Leclerc ανέβηκε ως τρίτος στο βάθρο και ο Carlos Sainz τερμάτισε πέμπτος, ωστόσο η McLaren φάνηκε πως είχε τη δυναμική, για να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Red Bull Racing, με την δεύτερη και τέταρτη θέση των Norris και Piastri αντίστοιχα.

Fred Vasseur

Ο επικεφαλής της Scuderia, Fred Vasseur εξηγεί: «Σε γενικές γραμμές, είναι ένα είδος ανάμεικτης αίσθησης για μένα. Νομίζω ότι κάναμε ένα βήμα μπροστά, όμως η McLaren έκανε μάλλον το ίδιο με εμάς. Αν χάσαμε κάτι, ήταν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά και όχι στον αγώνα». Ο 56χρονος Γάλλος «εστιάζει» τώρα στο Μονακό, που έρχεται αμέσως μετά, γιατί ξέρει ότι εκεί θα κριθούν πολλά: «Να συγκεντρωθούμε στο Μονακό και να μην σκεπτόμαστε το πρωτάθλημα. Αυτό τουλάχιστον θα πω στα παιδιά μου αύριο. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψω, τι θα συμβεί στο Μόντε Κάρλο. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι θα έχω δύο οδηγούς, με τεράστιο κίνητρο. Μέχρι στιγμής ήμασταν πάντα ανταγωνιστικοί και απομένουν 17 ακόμη Σαββατοκύριακα. Το στήσιμο του αυτοκινήτου θα είναι κρίσιμο, ωστόσο καθοριστική θα είναι και η απόδοση του οδηγού».

Ο Vasseur «στάθηκε» και στο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν: «Αυτά είναι καλά νέα για μένα, για το πρωτάθλημα, για την Formula 1. Είχατε στην Ίμολα τρεις ομάδες, μέσα σε επτά δευτερόλεπτα, μετά από 63 γύρους, που είναι λιγότερο από το ένα δέκατο του γύρου. Δεν είναι συχνό το φαινόμενο, έξι ή δυνητικά οκτώ μονοθέσια, να μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα. Το πρωτάθλημα μπορεί να αλλάξει, σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα. Πέρυσι, σε αυτό το σημείο της χρονιάς, ήμασταν 100 βαθμούς πίσω από την Aston Martin και τελικά τερματίσαμε 100 βαθμούς μπροστά της».