Στο «μικροσκόπιο» της Alpine o Mick Schumacher

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Μπορεί οι αγώνες στη Formula 1 να είναι πλέον συνεχόμενοι και το Grand Prix του Μονακό να είναι «προ των πυλών», ωστόσο οι διεργασίες στις ομάδες συνεχίζονται, για την συγκρότηση του grid εν όψει του 2025.

Mick Schumacher

Ιδιαίτερη κινητικότητα εντοπίζεται στην Alpine. Το μέλλον των Ocon και Gasly, κάθε άλλο παρά δεδομένο μπορεί να χαρακτηριστεί, με τον πρώτο να αποτελεί στόχο της Haas και τον δεύτερο να βρίσκεται στο «στόχαστρο» πολλών ομάδων. Ως εκ τούτου ο Bruno Famin έχει πολλή δουλειά να κάνει, για την επόμενη χρονιά. Και μία από τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει είναι ο Mick Schumacher. Ο Γερμανός τρέχει φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, στην τάξη των Hypercar, με την Αlpine.

«Ο Μick κάνει απίστευτη δουλειά, αλλά το πιο εντυπωσιακό, είναι η νοοτροπία του. Το θέμα δεν είναι να αξιολογήσουμε το πόσο γρήγορος είναι, αλλά την προσαρμογή, στη νοοτροπία των αγώνων αντοχής» εξηγεί ο 62χρονος Γάλλος και προσθέτει: «Όλοι γνωρίζουμε, πως οι οδηγοί των μονοθέσιων είναι αρκούντως εγωιστές. Ο Schumacher ήταν πολύ ανοικτός, πολύ συνεργάσιμος, πολύ βοηθητικός με τους ομόσταβλούς του. Θέλει να μάθει τα πάντα, έχει τέλεια νοοτροπία και λειτουργεί με ομαδικό πνεύμα».

Ο έμπειρος Valtteri Bottas είναι άλλη μία περίπτωση, που εξετάζουν οι άνθρωποι της Alpine. Σύμφωνα πάντως με τον Bruno Famin, υπάρχει περιθώριο χρόνου, μέχρι να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Επίσης δεν αποτελεί προτεραιότητα, ο οδηγός να είναι Γάλλος.