McLaren: «Ντύνεται» στα χρώματα της Βραζιλίας για να τιμήσει τον Senna

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Το Grand Prix στο Μονακό, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο και αυτό, με τον Ayrton Senna. Και δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, καθώς αποτελεί τον πολυνίκη του Μόντε Κάρλο, με έξι κατακτήσεις (1987-89-90-91-92-93), στις δέκα φορές που αγωνίστηκε εκεί. Έτσι η McLaren και με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων, από τον θάνατο του σπουδαίου οδηγού, αποφάσισε να «ντυθεί» στα χρώματα της Βραζιλίας, για να τιμήσει τη μνήμη του.

McLaren

Οι McLaren MCL 38 των Lando Norris και Oscar Piastri θα γίνουν καλλιτεχνικοί καμβάδες του Senna Sempre. Tι ακριβώς είναι αυτό; Είναι οι χρωματισμοί, που θυμίζουν την πατρίδα του αδικοχαμένου Senna, την οποία αγάπησε και τίμησε, σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Τριχρωμία δηλαδή, με πράσινο, κίτρινο και μπλε.

«Η ομάδα είναι περήφανη, που αναγνωρίζει και γιορτάζει την εξαιρετική ζωή και την κληρονομιά του Ayrton Senna, μέσω αυτής της εικόνας της McLaren», επισημαίνει ο Zak Brown και συμπληρώνει: «Ο Senna παραμένει σεβαστός, ως το μεγαλύτερο σύμβολο της Formula 1 και ο πιο γιορτασμένος οδηγός της McLaren. Ο αντίκτυπός του είναι τεράστιος, όχι μόνο για τα ρεκόρ του και την παρουσία του, αλλά πλέον και για την παρακαταθήκη που άφησε. Αποτελεί τιμή να αγωνιζόμαστε γι' αυτόν, στην πιο πετυχημένη πίστα του, με τα πράσινα, κίτρινα και μπλε χρώματά του».

H Bρετανική ομάδα, βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, το τελευταίο χρονικό διάστημα. «Μετρά» τρία βάθρα, στους ισάριθμους τελευταίους αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτιάς του Lando Norris στο Μαϊάμι.

View this post on Instagram

A post shared by McLaren (@mclaren)