Verstappen: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη νίκη»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Περιχαρής ο Max Verstappen για την νίκη του στην Ίμολα, που ήταν η 5η στα επτά φετινά Grand Prix, δήλωσε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα: «Όλο το Grand Prix ήταν με τέρμα το γκάζι. Με τη μέση γόμα ήμασταν αρκετά δυνατοί, με τη σκληρή ήταν πιο δύσκολη η διαχείριση, στους τελευταίους δέκα γύρους δεν είχα κράτημα και έβλεπα τον Norris να πλησιάζει. Πηγαίνοντας προς το φινάλε, τα λάστιχα δεν δούλευαν, δεν μπορούσα να κάνω πολλά λάθη και είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα. Δεν είχαμε πολλή πληροφόρηση για την σκληρή γόμα και για αυτό είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι. για την pole position και την πρωτιά».

GP Εμίλια-Ρομάνια

Ο Lando Norris τερμάτισε στην 2η θέση, ωστόσο πίστεψε ότι θα μπορούσε να κάνει την «υπέρβαση»: «Αν είχα έναν-δύο γύρους ακόμη, θα μπορούσα να τον έχω περάσει (Verstappen). Ήταν δύσκολος αγώνας. Ήμουν πολύ κοντά στον τελευταίο γύρο, αλλά δεν τα κατάφερα. Ο Max ήταν καλύτερος στο πρώτο διάστημα, στη συνέχεια το «μάζεψα», αλλά δεν έκανα το κάτι παραπάνω. Είμαστε ανάμεσα σε Red Bull Racing και Ferrari και αυτό είναι σημαντικό. Κάνουμε καλή δουλειά, μοχθούμε για την πρώτη ή την δεύτερη θέση και είναι έκπληξη να λέω, πως δεν τερμάτισα πρώτος. Ωστόσο αυτή είναι η πραγματικότητα». 

Στο βάθρο ως τρίτος και εκπροσωπώντας επάξια την Scuderia, ανέβηκε ο Charles Leclerc. Ο Μονεγάσκος δήλωσε: «Τουλάχιστον πήρα την τρίτη θέση. Είμαι χαρούμενος όταν κερδίζουμε και σήμερα σχεδόν τα καταφέραμε. Προσπάθησα με την σκληρή γόμα να πλησιάσω και να βάλω κάποια πίεση στον Norris. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν καλός, αλλά κάτι χάναμε στην πρώτη ευθεία. Πάντως είναι απίστευτο το συναίσθημα, να βρίσκεσαι στο βάθρο, μπροστά στους οπαδούς. Το Μονακό θα είναι κάτι ιδιαίτερο καθώς εκεί υπάρχουν πολλοί φίλοι. Ένα θερμό ευχαριστώ στον κόσμο, τα δώσαμε όλα και εγώ και η ομάδα. Ελπίζω ότι θα βρούμε αυτό το λίγο που μας λείπει, για να κερδίζουμε».