GP Εμίλια-Ρομάνια: Επιβλητική νίκη Verstappen στο «σπίτι» της Ferrari

×

Μαρία Ανδρεάδη

Κυριαρχική νίκη Max Verstappen στην Ίμολα, με τους Lando Norris και Charles Leclerc να ολοκληρώνουν την κορυφαία τριάδα.

GP Εμίλια-Ρομάνια

Ο Max Verstappen κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα και μάλιστα να ανοίξει διαφορά σχεδόν 1.5 δευτερολέπτου ήδη από τον 5ο γύρο. Πίσω του οι Lando Norris και Charles Leclerc διατήρησαν τις θέσεις τους, με τις διαφορές να μεγαλώνουν σταθερά. Προς ώρας, φαινόταν η Red Bull να βρήκε τον ρυθμό που έψαχνε την Παρασκευή και το Σάββατο.

GP Εμίλια-Ρομάνια

Η ατυχία… «χτύπησε την πόρτα» για τον Alex Albon στον 10ο γύρο, αφού μπήκε για την πρώτη του αλλαγή ελαστικών. Τα αερόκλειδα δεν είχαν σφίξει σωστά τα μπουλόνια στους τροχούς της FW46, με αποτέλεσμα ο Ταϊλανδός να κινείται με πολύ χαμηλή ταχύτητα στην πίστα ώσπου να επιστρέψει στα πιτ. Εν τέλει άλλαξε το σετ ελαστικών, όμως δέχθηκε μία ποινή 10 δευτερολέπτων -όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στη συνέχεια, το grid κινήθηκε νωχελικά, χωρίς να υπάρχουν αλλαγές στην κατάταξη, ειδικά στις κορυφαίες θέσεις. Ακόμη και αφού πραγματοποίησαν όλοι τις αλλαγές ελαστικών τους (με την πλειονότητα να επιλέγει σετ σκληρής γόμας), ο Verstappen διατήρησε το προβάδισμα, έχοντας ανοίξει μία σχεδόν αμετάβλητη διαφορά 5 δευτερολέπτων.

Ο Sergio Perez, από την άλλη, φάνηκε να έχει έναν δύσκολο αγώνα, με σκαμπανεβάσματα στην κατάταξη. Ο Μεξικανός δέχθηκε αλλεπάλληλα προσπεράσματα από τους Norris, Leclerc, Sainz, Russell και Piastri. Ο ίδιος προσπάθησε να ανελιχθεί σταδιακά, φτάνοντας όμως μέχρι την 8η θέση.

Ο Alex Albon οδηγήθηκε στην οριστική εγκατάλειψη στον 55ο γύρο, σε έναν απογοητευτικό αγώνα για τη Williams, που είχε φέρει αρκετές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο.

Μόλις στους τελευταίους 10 γύρους κατάφερε ο Norris να πλησιάσει λίγο παραπάνω τον Verstappen, όταν ο Ολλανδός συνάντησε μπροστά του κίνηση. Στον τελευταίο γύρο, μάλιστα, μας έδωσαν την ελπίδα μίας μάχης, καθώς η διαφορά είχε μειωθεί στα 7 δέκατα, όμως ο Βρετανός δεν κατάφερε να πλησιάσει τον οδηγό της Red Bull Racing.

GP Εμίλια-Ρομάνια

Ο Verstappen πανηγύρισε με ανακούφιση την 5η του νίκη για φέτος, σε ένα τριήμερο με ιδιαίτερες δυσκολίες για την αυστριακή ομάδα. Πίσω του, ο Norris απογοητεύτηκε που δεν κυνήγησε τη 2η σερί νίκη του, ενώ ο Leclerc τερμάτισε 3ος χωρίς να μπορέσει να εμπλακεί σε καμία ουσιαστική μάχη.

GP Εμίλια-Ρομάνια

Συνολικά, η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Verstappen, Norris, Leclerc, Piastri, Sainz, Hamilton, Russell, Perez, Stroll, Tsunoda, Hulkenberg, Ricciardo, Magnussen, Ocon, Zhou, Gasly, Bottas, Sargeant, Alonso. Ο Albon δεν πέρασε τη γραμμή του τερματισμού.

GP Εμίλια-Ρομάνια

GP Εμίλια-Ρομάνια