NASCAR Cup: Η ώρα της μάχης των αστέρων

×

Γιώργος Ανανίδας

Το NASCAR Cup Series κάνει ένα μικρό διάλειμμα αυτήν την Κυριακή από τους αγώνες πρωταθλήματος με το περιβόητο All-Star Race που διεξάγεται στο North Wilkesboro Speedway.

Ήδη, 17 οδηγοί έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο καθιερωμένο special event της χρονιάς και 20 ακόμα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εκκίνηση.

NASCAR Cup

Όσοι έχουν δεδομένη την εκκίνηση στον αγώνα, είτε αναδείχθηκαν νικητές σε αγώνα το 2023 ή φέτος, είτε έχουν κερδίσει το All-Star Race, είτε έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα του NASCAR Cup. Φυσικά, αναφερόμαστε στους εν ενεργεία οδηγούς.

Ο Kyle Larson έχει δεδομένη τη συμμετοχή του, όντας ο περσινός νικητής του All-Star Race. Μόνο που τις τελευταίες ημέρες τις έχει περάσει εξ ολοκλήρου σε μονοθέσιο και συγκεκριμένα στο IndyCar της McLaren, καθώς προετοιμάζεται για το Indianapolis 500 και το Coca-Cola 600.

NASCAR Cup

Συνεπώς, είναι εκείνος που δε θα έχει καμία επαφή με την πίστα των 0,62 μιλιών μέχρι την ώρα του αγώνα. Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα αναγράφει το όνομα του Larson μόνο για τον αγώνα της Κυριακής.

Με τον καιρό να μη συνεργάζεται και τη βροχή να δείχνει απτόητη, οι κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής για τους αγώνες Heat του Σαββάτου δεν ολοκληρώθηκαν, συνεπώς η διοργανώτρια αρχή ακολουθεί τους κανονισμούς.

NASCAR Cup

Οι οποίοι γράφουν πως η κατάταξη των αγώνων Heat κρίνεται από τη βαθμολογία των οδηγών. Έτσι, στην πρώτη σειρά θα βρίσκεται ο Ty Gibbs με τον Alex Bowman.

Οι αγώνες Heat θα κρίνουν την τελική κατάταξη της εκκίνησης για το All-Star Race. Επίσης, στο main event αναμένεται να προκριθούν και οι δύο πρώτοι του All-Star Open που ολοκληρώνεται σε 100 γύρους.

 

Η Goodyear φέρνει δύο γόμες ελαστικών για τον καθιερωμένο εορταστικό αγώνα της σεζόν, τη μαλακή και τη σκληρή, «option» και «prime» όπως τις ονομάζει.

Ο κανονισμός λέει πως κάθε οδηγός θα ξεκινήσει με τη μαλακή, πριν μπει για αναγκαστική και προγραματισμένη αλλαγή στους γύρους 100 και 150. Τέλος, όλες οι ομάδες πρέπει ανεξαιρέτως να εκτελέσουν pit stop στον 100ο γύρο, υπό το λεγόμενο «All-Star Caution».

Συντονιστείτε τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/5) στις 00:30 στο ΑΝΤ1+, για την απευθείας μετάδοση του special event της χρονιάς στο NASCAR Cup Series.