GP Εμίλια-Ρομάνια: Η McLaren είναι εδώ, 1-2 στο FP3 με κορυφαίο τον Piastri

×

Γιώργος Ανανίδας

Η McLaren απέδειξε στο FP3 της Ίμολα πως θα είναι ανταγωνιστική στις κατατακτήριες δοκιμές, καθώς σημείωσε τα δύο ταχύτερα περάσματα, με τον Piastri στην 1η θέση.

Oscar Piastri

Στο ξεκίνημα του FP3, οι επιλογές στη γόμα πλήθαιναν. Η Ferrari επέλεξε την μαλακή γόμα, ενώ η Red Bull τη μέση, καθώς βρίσκονταν σε διαφορετικό πλάνο. Λίγες ομάδες πήγαν στη σκληρή, αλλά η C4 κυριάρχησε.

Κατά συνέπεια, οι κόκκινοι ήταν τα ταχύτερα μονοθέσια στην πίστα με τους «ταύρους» να ακολουθούν. Ωστόσο, η διαδικασία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει μισή ώρα δράσης, διότι ο Alonso έχασε το πίσω μέρος της AMR24 στη Rivazza και βρέθηκε στον τοίχο.

Κάτι που έφερε αναγκαστικά την κόκκινη σημαία. Επομένως, στο κλείσιμο του πρώτου μισού, η Ferrari συνέχισε να βρίσκεται στην κορυφή.

Στην επανεκκίνηση του FP3, η McLaren άρχισε τους δοκιμαστικούς γύρους με την μαλακή γόμα και ο Piastri σκαρφάλωσε στην 3η θέση, με τον Norris στην 5η.

Ταυτόχρονα, η μόνη ομάδα που επέμενε στη σκληρή ακόμα και 15 λεπτά πριν το τέλος, ήταν η Aston Martin. Ωστόσο, λίγο μετά, έβγαλε τον Stroll από τον γκαράζ με μαλακή, θέλοντας να κάνει προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Piastri έδειξε για πρώτη φορά στο τριήμερο την πραγματική δυναμική της MCL38, κάνοντας έναν γρήγορο γύρο με μαλακή γόμα στο 1:15,529. Κάτι που μεταφράστηκε σε μισό δευτερόλεπτο διαφορά από τη Ferrari του Leclerc και έμελλε να μην ξεπεραστεί.

Λίγο πριν το τελευταίο πεντάλεπτο, ο Perez το παράκανε στο κερμπ στο σικέιν των στροφών 14-15 και βρέθηκε στον τοίχο. Έτσι, η διαδικασία μπήκε σε καθεστώς κόκκινης σημαίας για ελάχιστα λεπτά.

Ο Norris ακολούθησε τον teammate του, όντας τρία δέκατα πιο αργός, αλλά και πάλι ταχύτερος των κόκκινων. Η πρώτη τριάδα συμπληρώθηκε από τον Sainz, με τον Leclerc 4ο ταχύτερο.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP3 της Ίμολα:

GP Εμίλια-Ρομάνια - FP3