GP Εμίλια-Ρομάνια: Απτόητη στην κορυφή η Ferrari με τον Leclerc και στο FP2

×

Γιώργος Ανανίδας

Το ταχύτερο πέρασμα σημείωσε και στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών της Ίμολα ο Charles Leclerc, σε μία «ήσυχη» και φυσιολογική διαδικασία.

 Practice 2 - GP Εμίλια-Ρομάνια

Όπως και στο ξεκίνημα του FP1, η μέση και η σκληρή γόμα κυριάρχησαν στην πίστα, καθώς όλοι είχαν επιλέξει ανάμεσα στις δύο για τους πρώτους δοκιμαστικούς γύρους.

Ο χρόνος έπεσε γρήγορα κάτω από το 1:17, με τον Verstappen να έχει βρει την επιθυμητή ισορροπία που δεν είχε νωρίτερα στη μέρα και να θέτει τον ρυθμό. Λίγο μετά, οι Leclerc και Sainz κατέβασαν κι άλλο την επίδοση του Ολλανδού, εκμεταλλευόμενοι τα εξαιρετικά πατήματα της SF-24.

Ο George Russell ήταν ο πρώτος στη διαδικασία που φόρεσε την μαλακή γόμα και σταδιακά άρχισε και το υπόλοιπο grid να πηγαίνει στο ίδιο μοτίβο.

Στο κλείσιμο της πρώτης μισής ώρας, ο Leclerc παρέμενε στην κορυφή με χρόνο κάτω από το 1:16. Κοντά του στο ένα δέκατο βρισκόταν ο Piastri, με τους Russell και Sainz να συμπληρώνουν την πεντάδα.

Ταυτόχρονα, όλοι πλην της Williams έτρεχαν με την μαλακή γόμα, κάνοντας προσομοίωση κατατακτήριων δοκιμών. Τις εντυπώσεις τράβηξε προσωρινά ο Yuki Tsunoda που ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση, όντας ούτε 4 δέκατα λιγότερο πίσω από τη Ferrari.

Με 16 λεπτά να απομένουν στο δεύτερο μέρος των ελεύθερων δοκιμών, ορισμένες ομάδες, όπως Ferrari και McLaren επέστρεψαν στη μέση και τη σκληρή γόμα, ενώ άλλες όπως η Mercedes έβαλαν φρέσκια μαλακή.

Ο Verstappen έκανε ένα λάθος, 6 λεπτά πριν το τέλος, βγαίνοντας για λίγο στην αμμοπαγίδα. Συνολικά, ο Ολλανδός αντιμετώπιζε ξανά θέματα ισορροπίας με την RB20 τα οποία μάλλον δεν λύθηκαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Σταδιακά, όλοι έβαλαν μέση και σκληρή γόμα, πηγαίνοντας σε προσομοίωση αγώνα, καθώς το FP2 είχε πια μπει στο τελευταίο του δεκάλεπτο.

Κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί το 1:15,906 του Leclerc ο οποίος έκανε το 2/2 στις ελεύθερες δοκιμές της Ίμολα. Ο Piastri ακολούθησε από κοντά ως 2ος, με τον εντυπωσιακό Tsunoda να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του FP2 στην Ίμολα:

Practice 2 - GP Εμίλια-Ρομάνια