GP Εμίλια-Ρομάνια: Ταχύτερος ο Leclerc – Πολλά προβλήματα για τον Verstappen

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Ευρώπη για πρώτη φορά φέτος, με πρώτο σταθμό τη θρυλική Ίμολα! Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές υποδέχθηκαν τους οδηγούς με λιακάδα και υψηλές, μεσογειακές θερμοκρασίες.

FP1 - GP Εμίλια-Ρομάνια

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ομαλά με μερικούς καθαρά δοκιμαστικούς γύρους να ολοκληρώνονται, χρησιμοποιώντας όλες τις γόμες. Είκοσι λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας, ωστόσο, μία κόκκινη σημαία προκάλεσε σύντομη διακοπή. Η Williams του Alex Albon παρουσίασε δυσλειτουργία στον κινητήρα, με αποτέλεσμα ο Ταϊλανδός να τεθεί εκτός συνέχειας.

Το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε με τις Ferrari και τις Mercedes να δείχνουν ότι ίσως έχουν λίγο παραπάνω ρυθμό από τη Red Bull, χωρίς όμως οι Verstappen και Perez να έχουν ακόμη σημειώσει αντιπροσωπευτικά περάσματα. Στην ταχύτερη δεκάδα προς ώρας εντάσσονταν οι Leclerc, Russell, Piastri, Hamilton, Verstappen, Perez, Tsunoda, Stroll, Sainz και Bearman.

Ο Oliver Bearman, στο μεταξύ, είχε επιστρέψει σε μονοθέσιο Formula 1 μόνο για το FP1, αντικαθιστώντας τον Kevin Magnussen στη Haas.

Ο Daniel Ricciardo είχε μία θεαματική έξοδο προς την αμμοπαγίδα, καταστρέφοντας εντελώς τα ελαστικά του, χωρίς όμως περαιτέρω ζημιά. Σε παρόμοια κατάσταση βρέθηκε και ο Lewis Hamilton, με ένα τετακέ να του καταστρέφει ένα γρήγορο πέρασμα.

Ο Max Verstappen, παρά τα ταχύτερα περάσματα στον πρώτο και τον τελευταίο τομέα της πίστας, φαινόταν να δυσκολεύεται να τελειοποιήσει τον γύρο του και περιοριζόταν στην 5η θέση, πίσω από τους Leclerc, Russell, Sainz και Perez.

Ο Ολλανδός παραπονέθηκε πολλάκις στον ασύρματο για παντελή έλλειψη πρόσφυσης, η οποία φαινόταν κι από τα γλιστρήματα στην άσφαλτο. Το αποκορύφωμα έφτασε μόλις μερικά δευτερόλεπτα πριν την καρό σημαία, όταν ο Verstappen έχασε τελείως την κορυφή της στροφής 13 και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα. Η αυστριακή ομάδα έχει σίγουρα πολλή δουλειά ενόψει του υπόλοιπου τριημέρου…

Στις μπροστινές θέσεις δεν άλλαξε η κατάταξη, η οποία συνολικά διαμορφώθηκε ως εξής: Leclerc, Russell, Sainz, Perez, Verstappen, Tsunoda, Hamilton, Norris, Piastri, Alonso, Gasly, Stroll, Ricciardo, Ocon, Bearman, Bottas, Zhou, Sargeant, Albon, Hulkenberg.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα παρακάτω:

FP1 - GP Εμίλια-Ρομάνια