Επιστροφή της Formula 1 στην Ευρώπη!

×

Μαρία Ανδρεάδη

Η Formula 1 επιστρέφει σε ευρωπαϊκό έδαφος για πρώτη φορά φέτος, με προορισμό τη θρυλική Ίμολα!

Grand Prix Εμίλια Ρομάνια

Οι οδηγοί θα κληθούν να ολοκληρώσουν 63 γύρους σε μία πίστα μήκους 4.909 μέτρων, με 19 στροφές και μόλις μία ζώνη DRS. Αν και η συγκεκριμένη πίστα φιλοξένησε το πρώτο της Grand Prix το 1980, φέτος θα υποδεχθεί μόλις το τέταρτο Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια, που πήρε το όνομά του από την περιφέρεια όπου βρίσκεται η πίστα μετά την επιστροφή στο πρόγραμμα από το 2020.

Grand Prix Εμίλια Ρομάνια

Η πίστα του Autodromo Enzo e Dino Ferrari ήταν προγραμματισμένη να φιλοξενήσει αγωνιστικό τριήμερο και την περσινή χρονιά, όμως λόγω πλημμυρών και καταστροφών στην ευρύτερη περιοχή, η διοργάνωση ματαιώθηκε οριστικά.

Grand Prix Εμίλια Ρομάνια

Ο Michael Schumacher είναι ο οδηγός με τις περισσότερες νίκες στην Ίμολα, έχοντας ανέβει 7 φορές στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, ενώ ο αείμνηστος Ayrton Senna είναι εκείνος που κατέχει το ρεκόρ στις pole positions, έχοντας κερδίσει 8. Ferrari και Williams είναι οι ομάδες με τις περισσότερες νίκες, κατέχοντας 8 έκαστη. Στις pole positions, η McLaren είναι η ομάδα με τις περισσότερες στην ιστορία της πίστας, με 9.

Sebastian Vettel

Στο πλαίσιο των 30 χρόνων από το «μαύρο» τριήμερο της Formula 1, όπου έχασαν τη ζωή τους ο Ayrton Senna και ο Roland Ratzenberger στην Ίμολα, έχει διοργανωθεί και προγραμματιστεί πληθώρα τιμητικών εκδηλώσεων εντός της πίστας. Ειδικά για τον Βραζιλιάνο θρύλο, επέστρεψε ο Sebastian Vettel στα paddock για να τιμήσει τη μνήμη του μαζί με όλα τα επιτελεία του αθλήματος.

Grand Prix Εμίλια Ρομάνια

Στις βαθμολογίες, ο Max Verstappen είναι απόλυτος κυρίαρχος στους οδηγούς, με τον Sergio Perez να απέχει κατά 33 βαθμούς. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Charles Leclerc, όμως ο Lando Norris μετά την πρώτη του νίκη στο Μαϊάμι βρίσκεται ισόπαλος με τον Carlos Sainz.

Grand Prix Εμίλια Ρομάνια

Στους κατασκευαστές, η Red Bull Racing έχει σαφώς το «πάνω χέρι», με διαφορά 52 βαθμών από τη δεύτερη Ferrari. Στην 3η θέση έχει ανέβει επάξια η McLaren, ενώ ακολουθούν Mercedes και Aston Martin με διαφορά ασφαλείας.

Grand Prix Εμίλια Ρομάνια

Όλα αυτά λίγο πριν η δράση ξεκινήσει στη θρυλική Ίμολα, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του ΑΝΤ1+!