Έχει… δρόμο ακόμα η Mercedes μέχρι να βρει απόδοση

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Toto Wolff είναι πεπεισμένος ότι θα πάρει αρκετούς αγώνες στην Mercedes μέχρι να βελτιώσει αισθητά τη W15.

Toto Wolff

Η γερμανική ομάδα δεν έχει καταφέρει ως τώρα να αποσπάσει την επιθυμητή απόδοση από το φετινό της μονοθέσιο. Γεγονός που την έχει αφήσει σημαντικά πίσω από τις Ferrari και McLaren, πόσο μάλλον από τη Red Bull Racing.

Η W15 δείχνει να υπολείπεται κάθετης δύναμης, ενώ η ισορροπία της έχει αποτελέσει μεγάλο ερωτηματικό για τους οδηγούς και τους μηχανικούς της ομάδας.

Συνεπώς, η Mercedes δεν έχει καταφέρει να βρει το κατάλληλο σετάρισμα σε κανέναν αγώνα, άρα δεν έχει ξεκλειδώσει και τις δυνατότητες του μονοθεσίου.

Στο Μαϊάμι, η ομάδα του Μπράκλεϊ έφερε νέο πάτωμα, αλλά τώρα στην Ίμολα, φέρνει ένα πραγματικά μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων. Ωστόσο, ο Toto Wolff δηλώνει ότι θα χρειαστούν αρκετοί αγώνες μέχρι οι αναβαθμίσεις να γίνουν εμφανείς στην πίστα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Mercedes-AMG ανέφερε:

«Στους πρώτους έξι αγώνες δεν είχαμε καθαρή εικόνα. Αλλά έχουμε πλέον κατανοήσει το πού χρειαζόμαστε βελτίωση και έχουμε θέσει μία ξεκάθαρη διαδρομή του πού θέλουμε να φτάσουμε.

«Θα πάρει πολλούς αγώνες πριν καρποφορήσει αυτό, αλλά όλοι δουλεύουν σκληρά για να τα καταφέρουμε το νωρίτερο δυνατό.

«Στο μεταξύ, θα προσπαθήσουμε να μεγιστοποιήσουμε του πακέτο που τώρα διαθέτουμε. Φέρνουμε κι άλλες αναβαθμίσεις στην Ίμολα και ελπίζουμε πως πιέζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο Wolff.