Το μέλλον του Adrian Newey βρίσκεται στη Formula 1

×

Γιώργος Ανανίδας

Ο Adrian Newey αποχωρεί επίσημα στο τέλος της σεζόν από τη Red Bull Racing και όλοι απορούν τι μέλλει γενέσθαι με την καριέρα του.

Adrian Newey

Έπειτα από σχεδόν 19 χρόνια παρουσίας στην αυστριακή ομάδα με 7 πρωταθλήματα οδηγών και 6 κατασκευαστών, ο κορυφαίος σχεδιαστής στην ιστορία της Formula 1 αποφάσισε να αποχωρήσει.

Αν και οι περισσότεροι έριξαν το βάρος αυτής της απόφασης στο παρασκήνιο που δημιουργήθηκε με την υπόθεση Christian Horner λίγο πριν το ξεκίνημα της σεζόν, ο Βρετανός αεροδυναμιστής επικαλέστηκε πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Πλέον, το ενδιαφέρον του έχει στραφεί αποκλειστικά στην RB17, το πρώτο hypercar της Red Bull που θα παρουσιαστεί στο Goodwood τον ερχόμενο Ιούλιο.

Και ενώ οι φήμες δεν έχουμε σταματημό για τον ενδεχόμενο «γάμο» μεταξύ του ίδιου και της Scuderia Ferrari, ο Newey μπορεί να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει από τον Μάρτιο του 2025.

Μιλώντας στο Ιστορικό Grand Prix του Μονακό με τον Eddie Jordan σχετικά με τα άμεσα πλάνα του, ο 65χρονος Βρετανός απάντησε έμμεσα ότι… ψάχνει ομάδα.

Αναλυτικά, δήλωσε:

«Αν μου λέγατε πριν 15 χρόνια ότι στα 65 μου θα σκεφτόμουν σοβαρά να αλλάξω ομάδα και να πάω κάπου αλλού για 4-5 ακόμα χρόνια, θα σας έβγαζα τρελό» τόνισε ο Adrian Newey, αποσαφηνίζοντας αρκετά την κατάσταση.